Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

13. februar 2018

Rokometaši brez težav v finale

Rokometaši so danes s prepričljivo igro nadigrali nasprotnike in se uvrstili v finale, kjer bodo skušali ubraniti naslov državnih prvakov.

Rezultati:

SEŠTG : Gimnazija Šiška 16:8 (7:5)

Današnje tekmovanje so otvorili domači dijaki, ki so se pomerili z gimnazijci iz prestolnice. Domači so taktično pričeli s spremenjeno postavo, s katero naj bi v uvodnih minutah utrudili goste. Po prvih minutah so naši sicer zaostajali za nekaj golov, a so se na krilih starejših igralcev hitro pobrali in prepričljivo prevladovali v prvem in nato tudi v drugem, kjer so suvereno premagali Ljubljančane.

Srednja zdravstvena šola Celje : Gimnazija Koper 19:20 (9:7)

Gimnazija Koper : SEŠTG 7:15 (4:9)

Po zmagi na prvi tekmi so imeli naši rokometaši odlične možnosti za uvrstitev v najvišjo stopnjo tekmovanja. Začeli so zbrano in previdno, brez tveganja. Počasi so gradili napade in si nabirali visoko razliko. Tekma je potekala brez presenečenj, priložnost pa so dobili tudi mlajši igralci, ki bodo v prihodnjih letih nosilci šolske ekipe. Po visoki prednosti iz prvega polčasa ni bilo potrebno veliko za ohranitev vodstva, ki jim je zagotovilo pot v finale.


Gimnazija Šiška : Srednja zdravstvena šola Celje 26:12 (16:6)


Gimnazija Šiška : Gimnazija Koper 17:19 (10:10)


SEŠTG : Srednja zdravstvena šola Celje 10:0*
*gostje predali tekmo*

Izjava kapetana Miha Kotarja:

Cilj je bil izpolnjen. Že pred tekmovanjem smo si želeli napredovanje v finale ter vedeli smo, da imamo dovolj kvalitetne igralce za zmago, kar pa smo morali potrditi na igrišču. Prvo tekmo smo odprli malo slabše, a smo se kmalu zbrali in izpeljali tekmo do konca v naš prid. Po drugi zmagi pa smo že vedeli, da smo se uvrstili v finale in tako izpolnili pričakovanja. Na koncu pa bi rad čestital soigralcem za dobro igro in se zahvalil našim navijačem za podporo s strani.


Končni vrstni red

1. ŠCNM SEŠTG
2. GIMNAZIJA KOPER

3. GIMNAZIJA ŠIŠKA
4. Srednja zdravstvena šola Celje


V finale sta se uvrstili dve prvouvrščeni ekipi.


Tekme je spremljal Erik Foršček, E4a.

DSC 0309  DSC 0313  DSC 0304  DSC 0323  DSC 0327

DSC 0330  DSC 0345  DSC 0358  DSC 0400  IMG 2645

gasilska rokomet manjša

Foto: Luka Hudoklin, R3a, in David Hrovat, E4a

Več fotografij na šolski Facebook strani