Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

14. marec 2018

Projektni teden T1a in T1c

Gimnazijci prvih letnikov se mudijo na Rogli, na zimskem projektnem tednu.

Ponedeljek, 12. 3. 2018

V ponedeljek, 12. 3. 2018, smo se odpravili proti naši petdnevni lokaciji bivanja. Med dvourno vožnjo smo opazovali lepote naše neokrnjene narave. Ko smo prispeli na cilj, smo najprej nekaj časa preživeli v Snežni dvorani, kjer smo si čas krajšali s kartami in drugimi družabnimi igrami. Pot nas je vodila do bungalovov, kjer smo odložili kovčke ter se, v manj kot eni uri, napotili proti smučišču. Tam smo se razporedili po skupinah, s katerimi smo kasneje smučali po različno zahtevnih progah. Po dveh urah smučanja smo imeli nekaj trenutkov počitka, nato pa smo se odpravili na daljši pohod, s katerega smo se vrnili na težko pričakovano večerjo. Po večerji smo imeli nekaj prostega časa, nato pa smo se ob osmi uri zbrali, kjer smo imeli enourno predavanje o smučanju in bordanju. Po koncu predavanja pa smo odšli spat do jutranjih ur naslednjega dne.


Torek, 13. 3. 2018

Prebudili smo se v prečudovito torkovo jutro. Sprva smo se napotili proti t.i. Snežni dvorani, kjer smo pozajtrkovali, na to pa odhiteli k snežnim radostim. Posamezne skupine so iz zavoja v zavoj kazali napredek, to pa prikazuje tudi dejstvo, da je nekaj dijakov napredovalo k višjim skupinam. Po nekaj urah smučanja so nam trebuščki že pošteno krulili, za to smo se nemudoma lotili kosila. Kmalu smo se vrnili na snežne strmine. Ker pa nesreča nikoli ne počiva, nam jo je tokrat zagodlo vreme, ki nam je pokvarilo vzdušje. Privoščili smo si krajši počitek, na to pa smo za svojo poletno postavo poskrbeli še v športni dvorani. Kdo bi si mislil, da bomo ponovno postali lačni. Glej ga zlomka, prišla je večerja. Večer pa smo preživljali ob dobri glasbi in prijetni družbi, kjer smo preleteli in ubesedili dogajanje prvih dveh dni.

Manca Vovko T1A, Vanja Vidmar T1A, Matevž Sladič T1C


Sreda, 14. 3. 2018

V sredo smo se že ob zori prebudili in odšli v Snežno dvorano, kjer so nam postregli z okusnim zajtrkom. Zatem smo se zbrali na smučišču. Skupaj s skupinami smo se odpeljali po smučarskih poteh, ki so nas popeljale po strmejših pobočjih Rogle. Skupaj s skupino smo nadgrajevali in osvajali nova znanja. Po razburljivem smučanju pa smo se okrepčali s toplim in dobrim kosilom. Ko smo nabrali moči, smo se ponovno odpravili na smučišče, kasneje popoldne pa tudi v športno dvorano. V njej smo imeli pestro izbiro športov, igrali smo košarko, odbojko, nogomet in pridno trenirali mišice v fitnesu. Po naporni rekreaciji smo se razveselili nekaj prostega časa, ki smo ga uporabili za druženje s sošolci. Sledila je slastna večerja, za katero je sledilo poučno predavanje o pripravi smuči. Profesor Turk nam je pokazal, kako se ročno servisira smuči. Naše znanje je obogatil z zanimivimi informacijami. ker smo bili po vsem tem že zelo utrujeni, smo šli naravnost v posteljo.


Četrtek, 15. 3. 2018

Zjutraj smo se zbudili polni energije in z veseljem odšli na zajtrk. Ta dan je bil zelo meglen, zato ni bilo najbolj idealno za smučanje. Kljub temu se je kmalu razjasnilo in tako so se naša smučarska doživetja nadaljevala. Po vseh teh dneh se je vsem poznal že velik napredek v našem znanju smučanja. Zato smo odšli na zasluženo kosilo, takoj zatem pa nazaj na bele strmine. Nekateri vestni dijaki pa so svoje znanje preizkusili v matematičnem kenguruju. Popoldne nas je čakalo sankanje, ki smo se ga vsi zelo močno veselili. S sankami smo drveli po tirnicah in se pri tem neizmerno zabavali. po večerji pa smo si večer popestrili z zanimivimi nastopi, ki smo jih pripravili.

Tija Struhar, T1C, Ana Slak, T1C, Pina Strasberger, T1C, Klara Blatnik, T1C



Foto: Aleš Tomič, prof.

Rogla1  20180315 204003

Več fotografij je na šolski Facebook strani.