Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

4. oktober 2017

Praznovali Evropski dan jezikov

V torek, 26. septembra 2017, smo na šoli obeležili Evropski dan jezikov, da bi opozorili na pomen učenja in znanja tujih jezikov. Letošnje praznovanje je bilo drugo po vrsti in je bilo glasbeno obarvano. S pomočjo glasbe so dijaki naše šole ponesli zven tujih jezikov po šolski avli pred knjižnico, kjer so med odmori na »mini odru« izvajali različne skladbe v angleščini, nemščini in francoščini. Program je povezoval dijak Gašper Brežnjak iz T3b, ki ga že vsi prav dobro poznamo po njegovem odličnem smislu za humor. Naši dijaki, ki so se opogumili za nastop pred dijaki in zaposlenimi na šolskem centru, so dokazali, da so poleg smisla za tehniko in naravoslovje tudi izjemno glasbeno in jezikovno nadarjeni. V vsakem odmoru so imeli veliko poslušalcev, ki so si lahko ogledali tudi razstavo v stekleni vitrini, s katero smo predstavili nekajletna uspešna potovanja v dežele, katerih jezike se učimo na šoli (London, Berlin, Švica, Nemčija, Francija, Lihtenštajn, Irska).

Ta dan je pouk tujih jezikov potekal nekoliko drugače kot ponavadi. V združenih učilnicah D21 in D22, ki sta bili okrašeni s simboli in stereotipi dežel »naših tujih jezikov«, so profesorice in dijaki pripravili zanimive glasbene ure. Spoznali smo popularne in legendarne pevce, pevke in glasbene skupine, glasbene hite, se v angleščini preizkusili v poznavanju dejstev o Franciji ter zapeli tujejezične pesmi.

Praznovanje Evropskega dne jezikov smo zaključili s sklepno prireditvijo, ki sta jo povezovala Gašper Brežnjak in Valentina Umek iz T3b. Z glasbo – petjem in igranjem na različne inštrumente – ter recitacijami pesmi smo prisluhnili zvenu angleščine, nemščine in francoščine, pa tudi na slovenščino nismo pozabili.

Profesorice aktiva tujih jezikov se zahvaljujemo vsem sodelujočim dijakom za njihov prispevek ob praznovanju in obeležbi Evropskega dne jezikov.

Diana Strugar, prof.

Foto: Tilen Matko, Luka Hudoklin iz R3a

DSC 0052 copy   DSC 0065 copy   DSC 0068 copy   DSC 0080 copy    DSC 0090 copy   DSC 0101 copy   DSC 0150 copy   DSC 0156 copy   DSC 0198 copy   DSC 0236 copy     aktiv copy