Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

16. marec 2018

Peto srečanje I-SHOT projektnih skupin v okviru Erasmus plus KA 2

Peto srečanje  I-SHOT  projektnih skupin v okviru Erasmus plus KA 2
V času od 19. do 23. februarja 2018 je potekalo peto srečanje I-SHOT (raziskovanje uporabe  pametnih tehnologij v domovih), ki je bilo v Santa Crus-u na Tenerifah v Španiji. 
Srečali so se dijaki in učitelji iz Bolgarije, Italije, Španije, Nemčije, Turčije in Slovenije. Koordinatorica projektov na ŠCNM je dr. Lorena Mihelač, ki je bila tudi udeleženka srečanja. Poleg nje so našo šolo  zastopali: Anže Potočar, Anže Kocjančič, Nikita Galuh Kapušin ter profesorja Dejan Čurk in Marjana Pogačnik.
Dijaki so predstavili aplikacie, ki so jih izdelali v okviru projekta: daljinsko upravljanje električnih aparatov v naših domovih,RF, GSM in GPRS (naši dijaki) ter Infrared.
Gostila nas je privatna šola Don Bosco Salesianos, kjer obiskuje različne programe, od vrtca do višjih šol, okrog 1400 učencev in dijakov. Španci so se izkazali za dobre gostitelje, saj so nam razkazali tudi lepote in zanimivosti svojega mesta. 
ishot