Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

6. februar 2018

Košarkarji izborili finale DP

Pred domačim občinstvom so se naši z dvema zmagama uvrstili v finale DP.

SEŠTG - SUAŠ LJ  62:48

Tekmovalni dan se je začel z otvoritveno tekmo domače ter gostujoče ekipe iz Ljubljane.
Na začetku obračuna so domači hitro povedli z visoko prednostjo, po koncu prve četrtine je bil rezultat 19´:12, nato pa so se gostje zbrali ter se približali domačinom na samo 2 točki zaostanka. Po nekoliko slabši igri v drugi četrtini je strateg na klopi domačega moštva z napotki in pohvalami spodbudil dijake naše šole, da so se na teren vrnili v polnem sijaju. V zadnji četrtini so morali le še obdržati visoko prednost, kar jim je na koncu tudi uspelo.


SUAŠ LJ - Srednja šola Domžale  46:58


SEŠTG - Srednja šola Domžale      57:46

Po uvodni zmagi je bilo jasno, da se bo ekipa SEŠTG uvrstila v veliki finale, vendar bi si z dvema zmagama zagotovili lažjega nasprotnika v zaključnem turnirju. V isti situaciji pa so bili tudi nasprotniki iz Domžal, tako da so oboji dali vse od sebe. Priložnosti so se vrstile in z njimi tudi atraktivni zaključki ter preigravanja, tako na eni kot na drugi strani. Vseskozi so naši košarkarji držali prednost nekaj točk razlike in na koncu tudi suvereno premagali goste ter se z zmago uvrstili na sklepno tekmovanje letošnje šolske košarke.


Izjavi:

Jakov Stipaničev: obe tekmi smo odigrali na visokem nivoju, vsak je dal svoj delež k temu uspehu.Veselimo se finalnega turnirja in upamo na še večjo podporo naših dijakov.

kapetan Rok Vidrih: naš glavni cilj je bil final 4.Ta cilj smo suvereno ustvarili, s srčno in ekipno igro smo premagali dva zelo dobra nasprotnika. 


Tekme spremljal in izjavi zapisal: Erik Foršček

seštg  DSC 0176  DSC 0195  IMG 2547  DSC 0168 

DSC 0172  DSC 0216

foto:Luka Hudoklin,R3a, David Hrovat, E4a