Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

9. februar 2017

Tudi rokometaši v finalu DP

V Ljubljani se je danes odvijalo polfinale DP v rokometu, naši so s polnim izkupičkom treh zmag ob bučni podpori navijačev napredovali v finale kot prvi nosilci.
Naši so poleg SZKŠ premagali tudi Gimnazijo Šiška in Gimnazijo Škofja Loka.

SEŠTG – Gimnazija Šiška (17 : 12)

Naši rokometaši so se v uvodni tekmi pomerili z domačimi rokometaši Šiške. Že od prve minute pa do konca srečanja so naši ob vzpodbudi navijačev narekovali tempo in v prvem polčasu postavili dobro izhodišče za nadaljevanje, v katerem so potrdili pričakovanja gledalcev in mentorja.

SEŠTG - SZKŠ (21 : 19)

V tretji tekmi so bili gledalci priča novomeškemu derbiju sredi Ljubljane. Obe ekipi sta seboj pripeljali navijače, ki so z bučnim navijanjem poskrbeli za najzanimivejši obračun dneva. Prijatelji izven terena so postali nasprotniki na igrišču. Dijaki obeh šol so igrali grob, pa vendar lep in hiter rokomet, prav tako pa ni manjkalo atraktivnih potez. Skozi celo tekmo so z majhno razliko prevladovali naši rokometaši, s končno zmago pa naredili velik korak k uvrstitvi v veliki finale.

SEŠTG – Gimnazija Škofja Loka (17 : 16 )

Po prvih dveh zmagah so imeli dijaki Srednje elektro šole in tehnične gimnazije največje teoretične možnosti za napredovanje, vendar so potrebovali zmago, da bi si zagotovili prvo mesto in s tem na papirju lažjega nasprotnika v finalu. Tekma je bila napeta, obe ekipi sta se dobro branili in dosegali točke večinoma iz protinapadov. Našim navijačem so se pridružili tudi navijači iz SZKŠ in z glasnim spodbudnim navijanjem dali Novomeščanom še večjo motivacijo za zmago. Na koncu so s točko razlike naši rokometaši dokazali, da so dobro pripravljeni ter se veselili uvrstitve na zaključni turnir. 

Izjava kapetana SEŠTG Urbana Verbiča:
Zelo sem zadovoljen z današnjim tekmovanjem, igrali smo tako, kot smo se dogovorili in se posledično uvrstili v finale. Rad bi pohvalil vse igralce ter seveda najboljše navijače, brez njih nam verjetno ne bi uspelo.

 

Izjava mentorja Kristjana Turka:
Zelo sem zadovoljen, da smo se po kar nekaj letih zopet uvrstili na zaključni turnir. Vedeli smo, da bodo vse tri tekme zahtevne, da so vse ekipe dobro pripravljene in polno motivirane ter da bodo odločale malenkosti. Glede na našo postavo smo odigrali tako, kot smo se dogovorili, zaradi pomanjkanja višine in teže je to včasih težko izvedljivo. Igrali smo hiter, agresiven rokomet, na koncu je bilo to dovolj, da smo premagali vse tri nasprotnike, pokazalo pa se je tudi, da rastemo kot ekipa, kar se je odražalo v kolektivni obrambi in hitrih napadih. 

Izjava ravnatelja SEŠTG Borisa Pluta: 
Iskrene čestitke mojim rokometašem, pa tudi navijačem obeh šol. Izredno lepo je bilo sedeti na tribuni ob takšnem vzdušju, kot smo ga bili deležni danes. Obljubim, da si bomo prizadevali za izvedbo finalnega tekmovanja na naši šoli, vso srečo v finalu pa želim tudi Srednji zdravstveni in kemijski šoli. 

Tekme je spremljal, povzel in zapisal izjave Erik Foršček, E3a.

 


DSC01661  DSC01612  DSC01644  DSC01643  DSC01620

DSC01650  DSC01653  DSC01632  DSC01615  DSC01607