Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

19. januar 2017

Odbojkarji na krilih občinstva do polfinala

Danes se je v domači dvorani odvijalo četrtfinalno tekmovanje v odbojki z dijake, naši so s polnim izkupičkom fanatično borbenostjo napredovali v polfinale.

V četrtfinalu državnega tekmovanja v odbojki, za razliko drugih tekmovanj v ekipnih športih, napreduje samo prvouvrščena ekipa. Za favorite so veljali dijaki Gimnazije Šiška,ki so gladko odpravili Gimnazijo Kranj. Prava poslastica je bil tako zadnji obračun, med našimi fanti in gosti iz Ljubljane. Po 3 nizih, na krilih publike, ki so jo vodili fantje iz E4a, je našim odbojkarjem od prvega izgubljenega niza s fanatično igro uspel preobrat, v zadnjih točkah odločilnega niza pa so zbrano in preudarno zaključili srečanje z 2:1. 


Rezultati:

SEŠTG NM : Gimnazija Kranj (2:0)

Gimnazija Šiška : Gimnazija Kranj (2:0)

SEŠTG NM : Gimnazija Šiška (2:1)


Povzetki tekem:

SEŠTG : Gimnazija Kranj  (25:18, 25:19)

V prvem nizu uvodne tekme današnjega tekmovanja so povedli gimnazijci iz Kranja, po nekaj zapravljenih žogah so se člani domače ekipe zbrali, postopoma izenačili in na koncu tudi prevzeli vodstvo. Po dobljenem prvem so Novomeščani ohranili formo tudi v drugem setu in z zmago otvorili tekmovalni dan.

SEŠTG - Gimnazija Šiška 
 2:1 (16:25 ; 25:18 ; 18:16)

V drugo tekmo so domačini stopili nekoliko preveč samozavestni, Ljubljančani so tekmo s Kranjčani dobili z visoko razliko točk in bili močno motivirani za zmago, ki bi jih peljala v polfinale. Izkoristili so nezbranost nasprotnika in povedli v prvem nizu. V nadaljevanju so se domači dijaki pobrali, izkoristili napake gostov in suvereno izenačili rezultat v nizih. Tretji set je bil zagotovo najzanimivejši del tekmovanja. Moči so bile izenačene, nobena ekipa ni mogla povesti za več kot dve točki, vendar se je pokazala premoč domačega terena in dijaki SEŠTG so na krilih glasne publike premagali nasprotnike ter se uvrstili v polfinale državnega tekmovanja v odbojki.

Tekmi spremljal Erik Foršček, E3a.


Izjava kapetana Anžeta Borina, T3b

Že na začetku turnirja smo se zavedali, da nas čaka zelo težko delo, praktično misija nemogoče, ker ima ekipa Šiške v svojem moštvu kar nekaj članov državne reprezentance. Mi se tega izziva nismo ustrašili, verjeli smo vase, v svoj uspeh in pustili srce na igrišču. Mislim, da se zasluženo veselimo uvrstitve naprej. Čestital bi ekipi Šiške za borbo, ampak na koncu, kot kaže ni zmagala kvaliteta, ampak naše srce. Hvala tudi navijačem, ki so nam pomagali.


Izjava mentorja Bojana Jakliča

Mislim, da ene dve leti ni bilo v tej dvorani take tekme, borbe in vzdušja. Fantje so odigrali res dobro in se niso ustrašili. Na svojo ekipo sem izjemno ponosen, vesel in zadovoljen, da smo pokazali srce, glavo in razum, da smo bili zbrani. Bili so težki trenutki, a smo vseeno odigrali vrhunsko tekmo, vsekakor pa so bili tudi naši nasprotniki del tega spektakla. Mislim, da si bi tudi oni zaslužili uvrstitev v nadaljnje tekmovanje. Posebno bi se rad zahvalil tudi navijačem, ki so bili eden izmed odločilnih dejavnikov in močno pomagali ekipi do zmage in uvrstitve v nadaljnje tekmovanje.


Zapisali: Damjana Vavtar in Marjeta Mrvar, T3c


Ekipo sestavljajo:

1. Anže BORIN, kapetan
2. Rajko FINC 
3. Aljaž LONGAR 
4. Andraž PEČJAK 
5. Mark PEČNIK 
6. Rok DIMIČ 
7. Matej FLORJANČIČ 
8. Domen GLAVIČ 
9. Erik GRUBAR 
10. Mitja KAVČIČ 
11. Matej MOHORČIČ 
12. Mitja STRAJNAR 
13. Uroš ŠTEFANIČ 
14. Urban VIDMAR


Mentor in vodja ekipe:
Bojan JAKLIČ 

gimn kr  gimn šiš  odb cetrtfinale  IMG 0143  IMG 0084 

IMG 0417  IMG 0421   IMG 0506  IMG 0602  IMG 0667

IMG 0716  IMG 0540  IMG 0509

foto: Anže Iskra, T2b