Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

21. marec 2017

Odbojkarji državni podprvaki

Danes se je odvijal finale DP v odbojki za dijake. Naši so po tesnem porazu od ekipe II. gimnazije Maribor osvojili 2. mesto.

Na finalni turnir so se uvrstile šole:

I. gimnazija Maribor
II.gimnazija Maribor
ŠC PET Ljubljana
SEŠTG ŠC Novo mesto

Video:
FINAL FOUR: POVEZAVA

prva gimn MB  druga gimn MB  ŠC PET LJ  DSC 0356

Rezultati tekem:

SEŠTG ŠC Nm - I. gimnazija Maribor  2:1 (15:25 ; 25:18 ; 15:12)

Na današnjem finalnem tekmovanju iz odbojke za dijake sta se kot prvi pomeili ekipi I. Gimnazije Maribor ter domača ekipa Srednje elektro šole in tehniške gimnazije. Pobudo v prvem setu so prepričljivo prevzeli Štajerci, domačini so se lovili v igri in zapravili kar nekaj žog. Po visoko izgubljenem prvem, so se domači zbrali in zmagali v drugem, nato pa dobro igro potrdili še v tretjem nizu. Tekmo je zaznamovalo nekaj spornih sodniških odločitev, atraktivne poteze v izdihljajih zadnjega niza ter bučna podpora domačih navijačev.


II . gimnazija Maribor - ŠC PET Ljubljana  2:1 (25:15 ; 20:25 ; 15:8)


20170321 111236  DSC 0096  DSC 0116  DSC 0140


Tekma za 3. mesto:

ŠC PET - I. gimnazija Maribor   2:1 (25:15 ; 20:25 ; 15:8)  POSNETEK: POVEZAVA

DSC 0173  DSC 0215  DSC 0231  DSC 0236

Tekma za naslov državnih prvakov:

SEŠTG ŠC Nm - II.gimnazija Maribor 1:2 (15:25 ; 25:22 ; 11:15)  POSNETEK: POVEZAVA

Zadnja na sporedu je bila tekma za naslov državnega prvaka. Obe ekipi sta skozi vse stopnje tekmovanja izmed vseh prikazali največ kvalitetne in dobre igre, zato sta bili pričakovano v boju za prvo mesto. Štajerci so dobro začeli, v igri domačih pa je bilo kar nekaj napak. Po dobljenem prvem setu so Mariborčani nekoliko popustili, kar so izkoristili domačini in se z zmago v drugem nizu znova vrnili v igro za zlato kolajno. Tretji set je bil pričakovano psihični preizkus za ekipi, še posebej za oba kapetana. Na začetku so z dvema točkama vodili domači, vendar so na koncu kljub bučni podpori s tribune klonili pred malenkost boljšimi gosti. Po koncu tekme so zmagoslavno slavili dijaki II. gimnazije Maribor, pa tudi pri domačinih ni bilo čutiti prevelikega razočaranja, ne nazadnje so v težki konkurenci postali državni podprvaki.

DSC 0290  DSC 0306  DSC 0243  IMG 2511  IMG 3063


Vrstni red:

1. II. gimnazija Maribor
2. SEŠTG ŠC Nm
3. ŠC PET Ljubljana
4. I. gimnazija Maribor

DSC 0349

Najboljša šesterica:

Žiga Kumer, ŠC PET LJ
Uroš Planinšič, I. gimnazija MB
Andraž Pečjak, SEŠTG
Anže Borin, SEŠTG
Rok Zidar, II. gimnazija MB
Miha Šijanec,II. gimnazija MB - tudi MVP

DSC 0327  DSC 0320  DSC 0310  DSC 0336  DSC 0313


Izjavi:

Mentor Bojan Jaklič:

Za nami je lep finalni turnir, najprej bi čestital igralcem II. gimnazije Maribor, za osvojen naslov, bili so nekoliko boljši od nas. Zahvalil bi se publiki za čudovito podporo, ne samo na danšnjem, temveč tudi na vseh prejšnjih tekmovanjih. Do finala smo prehodili trnovo pot in brez take podpore nam to zagotovo ne bi uspelo. Rad bi se zahvalil tudi svojim varovancem ter jim čestital za osvojen naslov državnih podprvakov. 

Izjava domačega kapetana Anžeta Borina:

Za nas je že sama uvrstitev na finalni turnir predstavljala izjemen uspeh, a smo danes še enkrat več dokazali, da znamo igrati dobro odbojko. Prvo tekmo smo začeli morda celo preveč samozavestno, kar se je kazalo v številu začetniških napak. V nadaljevanju smo pokazali, da smo ekipa s kvaliteto, bilo je težko, a smo se na koncu zasluženo veselili uvrstitve v finale. Finalni obračun je bil nekaj posebnega. Tako kot prvo tekmo smo tudi to začeli slabo, v napadu nam ni steklo, a smo se v drugem nizu prebudili, čeprav je tudi tam že kazalo na poraz. Tretji niz je bil tako odločilen, bili smo samozavestni, motivirani in imeli smo res veliko željo po zmagi, morda celo preveliko. Pojavile so se nekatere nesmiselne napake, tudi sam sem v ključnih trenutkih popustil, za kar mi je iskreno žal, a ne glede na vse drugo mesto v državi je izjemen uspeh. Z nekaterimi smo danes odigrali zadnjo tekmo in v veselje mi je bilo, da smo lahko tri leta igrali skupaj in za zaključek osvojili srebrno medaljo, ki je za nas enako vredna kot tista zlata. Čestitke vsem trem ekipam, II. Gimnaziji Maribor za naslov državnih prvakov, našim navijačem pa vse pohvale za glasno navijanje skozi celoten turnir – brez njih nam definitivno ne bi uspelo priti niti do finala.

Izjave zabeležil in povzel tekme: Erik Foršček, E3a

Video izjavi nekdanjih kapetanov - Davida Renka in Toma Smrketa: POVEZAVA

Našo ekipo sestavljajo:

1. BORIN Anže, kapetan
2. DIMIČ Rok 
3. FLORJANČIČ Matej 
4. GRUBAR Erik 
5. LONGAR Aljaž 
6. PEČJAK Andraž 
7. PEČNIK Mark 
8. STRAJNAR Mitja 
9. ŠTEFANIČ Uroš 
10. VIDMAR Urban 

Mentor in vodja ekipe:
Bojan Jaklič, prof.


Foto: Klemen Verček, Luka Hudoklin,Tilen Matko, Anže Iskra
Novinarja: Erik Foršček, Manca Dragan

Več fotografij je na šolski Facebook strani.

POSNETEK IZJAVE MENTORJA Bojana Jakliča: POVEZAVA

VIDEO PRODUKCIJA : multimedijski krožek SEŠTG, mentorja Dejan Čurk, Tomaž Ferbežar