Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

27. september 2016

Evropski dan jezikov

Včeraj, 26. septembra 2016, smo v knjižnici in pred njo zaznali vrvež svetovnih kultur in jezikov; obeleževali smo namreč evropski dan jezikov.

Ob jezikovnem prazniku smo lahko prisluhnili in si ogledali slikovite predstavitve nekaterih evropskih držav. Dijaki in dijakinje so nas med njihovimi predavanji popeljali na Irsko, ogledali smo si lahko tudi Eifflov stolp in razgled nad Francijo, ni pa manjkal niti Berlinski zid pod okriljem Nemčije.
Pred šolsko knjižnico so bile postavljene jezikovne stojnice, ob katerih smo se obiskovalci in mimoidoči lahko v pogovoru preizkusili s simpatičnimi sogovorci v angleščini, nemščini ali francoščini. Za bolj vedoželjne so dijaki sestavili kviz o značilnostih treh evropskih držav, katere jezike se učimo na naši šoli. Tako smo si lahko z malo truda prislužili slaščico, značilno za posamezno državo. Ob kančku zabave in med sproščenim druženjem je marsikdo izvedel kaj novega in nahranil svojo pustolovsko žilico.

Ob evropskem dnevu jezikov sta nastala tudi krajša filma, ki simbolično povezujeta številne evropske jezike. Mnoge izmed njih lahko slišimo tudi na naših šolskih hodnikih. V kar 14-ih tujih jezikih se znamo sporazumeti.
Menim, da je danes lahko vsak v žep spravil košček sveta in ga ponesel naprej po šoli. In nenazadnje: "All the best für Europäischen Tag des langues".

Ana Žagar, T2b

0 1 2 13 18 19 3 10

Več fotografij na šolski Facebook strani.

Fotografije sta prispevala: Tjaša Klobučar, T2b, in Klemen Verček, T2c