Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

12. junij 2017

Erasmus+ KA2 I-SHOT (uporaba pametnih tehnologij)

iShot Color
V času od 3. do 7. junija se trije dijaki SEŠTG (Evgen Šmid-Žagar, T3A, Jaka Metelko, R2A in Anže Potočar, E2A) in dva učitelja spremljevalca (Marjana Pogačnik in Jure Petric )udeležili srečanja v Stari Zagori, v Bolgariji. Prvi dan, ki je bil nedelja, so gostitelji razkazali mesto, ki je eno najstarejših v Bolgariji in kjer je veliko ohranjenih ostankov iz obdobja Rimljanov. Ogledali so si tudi muzej piva, kjer so jih prijazno sprejeli in razkazali postopek varjenja.

Naslednja dva dneva so v celoti preživeli na šoli (Profesionalni gimnaziji John Atanasov), kjer so dijaki predstavili svoje zastavljene naloge. Naša skupina (Anže Potočar, Evgen Šmid-Žagar ter Jaka Metelko), so predstavili zalivanje vrtov in namakanje polj ter osvetljevanje s pomočjo pametnih tehnologij. Na delavnici so z glasovanjem izbrali najboljši logo, ki bo predstavljal projekt . Največ podpore je bil deležen naš logo, ki ga je oblikoval Roman Kapš. Gostitelji so jim razkazali šolo, ki je bila prvotno namenjena industrijski dejavnosti in ni v najboljšem stanju, razen nekaj novih učilnic. V dveh letih bodo namreč zgradili popolnoma nov objekt, zato v obstoječega ne vlagajo več. 

Na sestanku učiteljev spremljevalcev in koordinatorjev so analizirali dosedanje delo in pregledali načrt naslednjih srečanj.

IMG 8311  IMG 8265  IMG 8421  IMG 8416  IMG 8526  IMAG1746  iShot BW