Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

12. april 2017

Erasmus+ KA2 MegaVET (Alicante) 2.-8. april 2017

Erasmus+ KA2 MegaVET (Alicante) 2.-8. april 2017
Testiranje aplikacije nastale v projektu
Projekt koordinira dr. Lorena Mihelač, sodelujejo pa profesorji: Marjana Pogačnik, Roman Kapš, Dejan Čurk, Gregor Mede, Vesna Čurk, Maja Marič in Simona Pustavrh.
Partnerji v projektu so: AIJU (Španija), ARAD (Turčija), IPIA "M.O. CORBINO" (Italija), EPAL KAISARANIS (Grčija).
Srečanja v Alicante so se udeležili Lorena Mihelač, Roman Kapš, Dejan Čurk in Gregor Mede ter dijaki, ki so testirali aplikacije: Anže Jenšterle, Danijel Daskijević (oba R3a), Branko Daskijević, Gal Krauthaker (oba R3b) in Jaka Metelko (R2a).
V nedeljo 2. aprila smo se zjutraj odpravili proti letališču v Zagreb. Leteli smo do Frankfurta in nato proti Alicante. Nekaj popoldanskega časa nam je ostalo za kratek ogled mesta.
V ponedeljek smo imeli uvodno srečanje s partnerji, kjer smo se dogovorili kako bo potekal teden, ter se razdelili v skupine. Koordinatorji projekta so imeli ločeno srečanje, dijaki pa so lahko prvi dan testirali aplikacije na temo evropske mobilnosti in raznolikosti. V naslednjih dneh so testirali aplikacijo, ki jo je španski partner ustvaril za namen projekta. Gre za dvig motivacije za učenje preko igrifikacije – uporabnik igra računalniško igro, sproti nabere gradivo, ki ga ob koncu stopnje predela, da lahko odgovori na vprašanja v kratkem kvizu. Uspešno rešen kviz je pogoj za nadaljevanje igre na naslednji stopnji. Tematika gradiv za testiranje so bili usmerniki. Dijaki so bili razdeljeni v dve skupini, medtem ko je ena skupina testirala aplikacijo se je druga imela možnost srečati z modernimi tehnologijami, ki jih španski partner uporablja pri svojem delu. Spoznali so različne tehnologije 3d tiska in uporabo 3d očal ter aplikacij v 3d prostoru. Petek je bil namenjen evalvaciji aplikacije in podelitvi certifikatov ter zaključku srečanja.
Ob vseh dejavnostih nam je nekaj časa ostalo tudi za različne oglede. Spoznali smo dnevni in večerni utrip mesta, špansko kulturo in kulinariko, šli na vzpon na graščino nad mestom ter se sprehodili po peščeni plaži. Čas smo izkoristili tudi za obisk bližnjega mesta Altea.
alicante1  alicante2  alicante3  alicante4  alicante5