Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

17. februar 2017

Erasmus+ KA2 Digi4Social (Alcoy, Španija) 7.-8. februar 2017

Erasmus+ KA2 Digi4Social (Alcoy, Španija) 7.-8. februar 2017

V španskem mestecu Alcoy je bil 7. in 8. februarja konstitutiven sestanek mednarodnega razvojnega projekta Digi4Social. V njem sodelujejo šole: Colegi San Roc iz Španije, Epralima iz Portugalske, OIB iz Turčije, Šolski center NM iz Slovenije in pa inštitut Aiju iz Španije. Našo šolo sta zastopala dr. Lorena Mihelač (koordinatorka) in prof. Roman Kapš. Na sestanku so bile dogovorjene glavne vsebine projekta, razdelitev nalog med partnerji in plan bodočih aktivnosti.
Digi4Social spada med razvojne projekte. Njegov cilj je izdelava namenskih aplikacij, ki jih bo lahko uporabljala nestrokovna javnost. V konkretnem primeru bo šlo za aplikacije, namenjene uporabi kompleksnejših 3D in video tehnologij. Z njimi bodo lahko učitelji in dijaki izdelovali produkte, namenjene predvsem opozarjanju pred digitalnimi nevarnostmi (internetna varnost, spletno nadlegovanje in podobno) in izobraževanju otrok na to temo. Ker imamo na naši šoli strokovno močan multimedijski krožek, smo prevzeli izdelavo gradiv za uporabo zahtevnejših programskih in strojnih orodij iz področja video produkcije.
Prva skupna aktivnost je bil mednarodni razpis, kjer smo vsi partnerji sodelovali z dijaškimi predlogi za logo projekta. Že v juniju pa naša šola gosti tuje partnerje iz projekta. 
Logo  Sestanek  09  42  43  Vsi  Znaki