Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

18. januar 2016

T1A na Voglu

Dijaki oddelka T1a so na projektnem tednu na Voglu.

1. dan


Učenci T1A smo se v ponedeljek, 18.1.2016, z avtobusom odpeljali na Vogel, kjer bomo preživeli naslednje 4 dni. Takoj, ko smo prispeli v hostel, kjer bivamo, smo odložili prtljago in se pripravili za smuko. Smučali smo in bomo na smučišču Vogel. Razdelili smo se v 3 skupine, opredeljene po smučarskem znanju posameznika. Smučišče Vogel se je v skoraj štiridesetih letih razširil v smučišče z osmimi žičniškimi napravami in pestro gostinsko ponudbo. V letu 2001 je na Vogel zapeljala nova, posodobljena nihalna žičnica, ki s svojo kapaciteto 950 oseb na uro nudi široke možnosti pri nadaljnjem razvoju.  
Po dopoldanski smuki je sledilo kosilo, po kosilu pa se nadaljnja smuka. Ob 15.30 smo odšli z gondolo proti dolini. Nato smo se preoblekli in odšli na manjši pohod. Po vrnitvi smo si ogledali tekmo rokometa in imeli večerjo.

Anja Šporar

3 2 1
foto: Aleš Tomič


2. dan


V torek zjutraj je budilka zvonila že ob petih zjutraj. Ko smo končno ugasnili to pošast, smo ugotovili, da lahko spimo še 2 uri.

Okoli pol osmih smo se skoraj vsi zbrali v jedilnici in z izjemo štirih legend pojedli zajtrk, ki smo si ga postregli kar sami, se pogovorili o planih za današnji dan. Za tem smo odšli nazaj v bivalne prostore. Na poti smo srečali 4 zaspance, ki so se na zajtrk odpravljali z zamudo.

Na smučišču smo nato preživeli nekaj več kot 3 ure, vmes pa smo se seveda pogreli s toplim čajem in vročo čokolado, saj so nam na smučišču zaradi mraza in vetra zmrznile okončine. Kljub vmesnemu počitku smo komaj čakali kosilo. Na jedilniku so bili špageti z omako, parmezanom, zeleno solato in zeljem. Po kosilu so se začele pobirati stave z bajnimi vsotami. Izziv pa je bil: največ, koliko bobi palčk poje posamezni dijak v 1 minuti. Potem nas je čakalo še nekaj ur smuke, proti koncu pa nas je pozdravilo še sonce.

Dan smo nadaljevali v skupnem prostoru, kjer se je na televiziji vrtela rokometna tekma, smučarji pa smo med tem tekmovali v namiznem nogometu, biljardu in pikadu. Najboljši so bili tudi nagrajeni.

Za večerjo smo jedli grahovo juho in rižoto z mesom, za sladico pa smo dobili puding.

Sledil je prosti čas in druženje pred spanjem.

Nika Jelinič, Nika Novak

4 1 2 3

foto: Luka Novak, Aleš Tomič

3.dan

Danes nas je ob sedmi uri zbudila glasna budnica, ki je po konci spravila tudi včerajšnje zaspance, za tem smo se oblekli in odšli na zajtrk. Jedli smo kosmiče, kruh z namazom in napitek po izbiri. Po zajtrku smo odšli v bivalne prostore in se pripravili za smučanje. Iz hostla smo odrinili naravnost proti smučišču ob 8:30. Ko smo prišli na smučišče, smo nadaljevali po skupinah, v katere smo se razdelili prvi dan. Dopoldne smo smučali 3 ure, s kratkim postankom na toplem napitku. Ob 12h nas je čakalo težko pričakovano kosilo. Na jedilniku je bil pomfri s hrenovko in solata. Ko smo se najedli, smo se zopet odpravili na bele strmine. Kljub odpovedanemu medsebojnemu tekmovanju v veleslalomu smo se v toplem in sončnem vremenu zelo zabavali. Ob pol štirih smo se z gondolo spustili nazaj v dolino. Ob vrnitvi v hostel smo se začeli pripravljati na večerno predstavitev sob, za tem pa smo nadaljevali pri visokih stavah na partijah pokra. Po ogledani rokometni tekmi med Slovenijo in Nemčijo je sledila slastna večerja. Sledile so komične predstavitve sob in podelitev pokalov prvakom prve olimpijade T1A. Preostanek večera smo porabili za medsebojno druženje. Po urah smeha in napornem dnevu smo utonili v spanec.

Leon Čulk, Karin Štangelj, Urša Rupar

3 2 1 4 3 2 1 index
foto: Aleš Tomič