Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

15. oktober 2015

Strokovna ekskurzija v Munchen

Dijaki zaključnih letnikov strokovnih smeri so bili na dvodnevni ekskurziji v Salzburgu in Munchnu.

Iz Novega mesta smo odšli ob 3. uri zjutraj. Pot je bila vsekakor dolga in polna pričakovanj, kaj bo prinesel izlet. Ko smo prispeli v Berchtesgaden, smo si ogledali zgodovino rudnika soli, kako so jo včasih pridobivali. Seveda najbolj zanimiv je bil spust po lesenem toboganu in vožnja po slani vodi s splavom. Nato nas je pot vodila na Orlovo gnezdo, kjer je Adolf Hitler imel rezidenco, ki jo je dobil za 50. rojstni dan od svojega tajnika. Prepričan sem, da je razgled z nje prečudovit, vendar je bila megla, zato na žalost nismo videli ničesar. Pot nas je vodila v prečudovito drago mesto Salzburg, kjer smo imeli najprej voden ogled mesta, nato pa še uro časa zase. Videli smo nekaj cerkva in mestni trg ter se sprehodili po ulicah. Ko smo imeli čas zase, smo si s sošolci privoščili Mozartovo čokoladico iz njegove trgovine in moram priznati, da je res vrhunska. Pot nas je vodila v München, ker smo šli direktno v pivnico na večerjo, ki je bila polovica piščanca in mrzel krompir. Večerjo smo splahnili z dobrim nemškim pivom Lowenbrau. Po obilni večerji smo seveda odšli v hostel spat.

Drugi dan smo si ogledali stadion mogočnega nogometnega kluba FC Bayern München in obiskali Fan Shop trgovino, kjer prodajajo navijaške stvari seveda. Pot nas je popeljala vse do koncentracijskega taborišča Dachau. Nato je še sledil ogled Tehničnega muzeja in ogled BMW Welt, kjer prodajajo nove BMW, Mini Copper in Rolls Royce avtomobile, ki so seveda občudovanja vredni. Na primer Rolls Royce Dawn, ki je kabriolet, stane 460.000 €. Videli smo tudi BMW M3 in dva BMW-jeva motorja, ki so jih uporabili v filmu Mission Imposebile 2015. Po BMW Welt nas je pot peljala nazaj domov.

Miha Vrhovnik, E4b

orlovo avto e4b 20151008 114131 003