Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

10. december 2015

Rokometaši izborili polfinale

V ŠD L. Štuklja se je danes odvijal četrtfinale državnega tekmovanja v rokometu za dijake. Naši so se s polnim izkupičkom prepričljivo uvrstili v nadaljevanje tekmovanja.

SERŠG Ljubljana : ŠC NM – SEŠTG   13:28 (6:11)

Tekmovanje se je otvorilo s tekmo med domačini ter ERSŠG, ki je postregla s kar nekaj atraktivnimi potezami in akcijami.
Prvo žogo so imeli rdeči, a napada niso zaključili, kar so varovanci prof. Turka izkoristili in zadeli,  takoj  postavili obrambo, se ubranili nekaj napadov in z dinamično ter hitro igro prisilili nasprotnika k tehničnim napakam in izgubljenim žogam. Tako so povedli z rezultatom 4:1. Ljubljančani niso imeli pravega recepta, ki bi ustavil napade Dolenjcev, zato so storili kar nekaj prekrškov in si kmalu  prislužili rumen karton. Tako se je prvi polčas končal z nekaj nezaključenih napadov dijakov SEŠTG, veliko lepimi obrambami gostujočega vratarja, a vseeno z lepo prednostjo naših ljubljencev (11:6).

V drugem polčasu so igralci v belih majčkah pokazali povsem drug obraz. Takoj so povečali prednost, prisilili nasprotnika k še dodatnim prekrškom in napakam. Domači vratar Nejc Vencelj je imel, kot kaže, izjemno dober dan, saj je branil skoraj nemogoče strele. Polčas se je končal z zelo razigrano igro gostiteljev, kar nekaj prekrški gostov in visoko zmago domačinov z rezultatom 28:13.

Izjava prof. Kristijana Turka:

Nismo pričakovali, da se bo tekma tako lahkotno odvila v našo prid, posledica so bili tudi mlajši igralci, katerim sem dal skoraj cel drugi polčas priložnost, da se izkažejo, kar so tudi izkoristili. Ta zmaga je lepa popotnica za naprej. Mojim varovancem je dvignila samozavest, saj so videli, da znajo igrati zelo lep rokomet in čeprav ta tekma ni bila naš primarni cilj, saj smo bolj  osredotočeni na nadaljnji izid tekme med Krškim ter ŠC PET, ki nam bo določil naslednjega nasprotnika, so fantje storili, kar je bilo potrebno. Upamo, da v naslednji tekmi zmaga Krško, kar nam bo zagotovilo lažjega nasprotnika oz. lažjo pot do polfinala.



ŠC NM – SEŠTG: : ŠC PET Ljubljana   29:11 (14:8)

V drugo tekmo so domači stopili z najboljšo postavo, saj je bila ta tista, ki je odločala o nadaljevanju tekmovanja v polfinalu. Prvi so zadeli, a se nasprotnik ni dal in je odgovoril z izenačenjem. V nadaljevanju tekme so zadetki Novomeščanov temeljili na hitrih protinapadih in podajah čez celo igrišče. Polčas se je tako končal z rezultatom 14:8.

Drugi polčas je bil povsem drugačen od prvega. Naši ljubljenci so se razigrali, igrali zelo lep rokomet z bolj atraktivnimi akcijami, lepšimi podajami in predvsem odličnimi obrambami rezervnega vratarja domačih, ki je vsako obrambo opremil z velikim nasmehom na obrazu. Gledalci smo lahko opazili, da so se varovanci prof. Turka povsem sprostili, saj so vsako akcijo spremenili v zadetek. Tako se je druga tekma končala z rezultatom 29:11 in samostojno akcijo domačega vratarja Nejca, ki je sam preigral vse nasprotnike in zabil zmagoslavni gol.

Izjava prof. K. Turka:

V tekmo smo šli dokaj napeti, ker smo vedeli, da je  ta tekma odločilna za nadaljevanje tekmovanja, vendar ko so se fantje sprostili in ko  je igra stekla, so tudi mlajši igralci prikazali zelo lepo igro. Menim, da je bilo na koncu odločilno ravno to, da imamo daljšo klop kvalitetnejših igralcev in gremo zasluženo v polfinale.



Od naših igralcev je bil strelsko najbolj razpoložen Marko Kotar s 13 zadetki.

Marko Kotar, najboljši strelec:

V začetku tekmovanja smo bili malo nervozni,  saj nismo vedeli, kako kvalitetni so nasprotniki, a čez čas, ko smo opazili, da je naša kvaliteta igre primerljiva z njihovo,  smo se sprostili in začeli zadevati lahke gole. Zadevali smo predvsem iz protinapadov in presekanih žog. Čeprav so v začetku tekme igrali bolj izkušeni igralci, nam nekako ni uspelo povesti in ko smo to končno storili, je igra lepo stekla. Razigrali smo se, sprostili smo se in začeli uživati v igri, kar pa je zagotovo opazila tudi publika.

Tekme spremljal in zapisal izjave: Amadej Papež, T4a


 Rezultati:

SERŠG Ljubljana : ŠC NM – SEŠTG   13:28 (6:11)

Šolski center Krško – Sevnica : ŠC PET Ljubljana  35:22 (16:10)

ŠC NM – SEŠTG : ŠC PET Ljubljana   29:11 (14:8)

Šolski center Krško – Sevnica : SERŠG Ljubljana  27:14 (15:5)

Vrstni red

1. – 2. ŠC NM SEŠTG, 2 0 57:24
1. – 2. ŠC KRŠKO SEVNICA, 2 0 62:36
3. – 4. ŠC PET LJUBLJANA, 0 2 33:64
3. – 4. SERŠ LJUBLJANA, 0 2 27:55


V nadaljevanje sta se uvrstili prvouvrščeni ekipi.


Ekipa:

Gruden Timotej
Hostnik Mihael
Jerlah Amadej
Klemenčič Luka
Kotar Marko
Kotar Miha
Kotar Matic, kapetan
Krevs Miha
Kukman Tilen
Pangerc Urh
Redek Jan
Urbič Žiga
Vencelj Nejc
Verbič Urban
Vidmar Tim
Windischer Kristjan

mentor: prof. Kristijan Turk



rokometaši cetrtfinale pet kk seršg DSC 0199 DSC 0516 DSC 0555 DSC 0558 DSC 0593 DSC 0605 DSC 0444 DSC 0478 navijaci DSC 0335

foto: David Hrovat, E2a