Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

22. julij 2016

Prestižna nagrada Iztoka Puca Mihi in Marku Kotarju

Rokometna zveza Slovenije je na tekmi Slovenija : Hrvaška, danes v Kopru, znova podelila nagrado Iztoka Puca, štipendijo, ki jo zveza skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije v spomin na izjemnega rokometaša podeljuje mladim slovenskim upom. Prejela sta jo naša Marko in Miha Kotar, E2a.

Marko in Miha Kotar, brata, ki sta se z rokometno žogo spoznala v OŠ Trebnje in začela trenirati pri RK Trimo Trebnje, za katerega igrata še danes. V vseh selekcijah, v katerih sta nastopala do zdaj, ko igrata za kadetsko in mladinsko ekipo RK Trimo Trebnje, sta odstopala pa svojem znanju in osvajala naslove državnih prvakov tako s klubskimi selekcijami kot z OŠ Trebnje, s selekcijo kadetov pa sta v zadnjih dveh sezonah osvojila 3. mesto v državi. Vedno sta bili med najboljšimi posamezniki državnih prvenstev. Kljub temu, da sta leto dni mlajša od svojih soigralcev, sta bila pomembna člana rokometne reprezentance mlajših kadetov Slovenije, s katero sta na olimpijskem festivalu evropske mladine v Tbilisiju 2015 osvojila srebrno medaljo. Tudi v rokometni reprezentanci kadetov Slovenije (U 18), sta pomembna člena in kandidirata za nastop na evropskem prvenstvu v rokometu za kadete, ki bo v avgustu na Hrvaškem. 

"Marka in Miho smo sošolci in profesorji spoznali kot zadržana, mirna in prijazna fanta. Kmalu po prihodu v novo okolje, v novo šolo, sta se izkazala za nepogrešljiv del razreda, odlična učenca, že od začetka pa sta ključna igralca rokometne in stalna člana atletske ekipe SEŠTG. Odlikuje ju vestnost, zanesljivost in pozitivna naravnanost. Njun izreden občutek za delovanje v ekipi se odraža ne samo na športnem terenu, ampak tudi v prilagajanju in delu v skupnosti, katere del sta, kar se vidi v nesebični pomoči sošolcem in prijateljem pred testi ali v kakršnikoli drugi situaciji," so zapisali dijaki Srednje elektro šole in tehniške gimnazije ŠC Novo mesto z razredničarko, prof. Tino Cvijanovič.

podelitev Miha in MArko podelitev Miha in  MArko brata kotar m inm oks 

foto: RZS, osebni arhiv


Objave:
Ekipa SN  Ekipa SN