Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

2. februar 2016

Elektrotehniki zmagovalci kviza Mladi genialci

Danes je bilo v Krškem tekmovanje »Mladi genialci«. Prijavljeni dijaki iz vse Slovenije so tekmovali v energetski pismenosti, dogodek sta organizirali podjetji GEN energija d.o.o. (GEN energija) in Nuklearna elektrarna Krško (NEK). Naši elektrotehniki pod mentorstvom prof. Uroša Redka so bili najboljši.  Letos je bilo tekmovanje namenjeno dijakom 3. in 4. letnikov  srednješolskih programov elektrotehnik in tehničnih gimnazij. Tekmovanja se je udeležilo 18 ekip iz srednjih šol.

Tekmovanje sodi v ozaveščevalni projekt Mladi v svetu energije, ki ga podjetje GEN energija v slovenskih šolah izvaja že šesto leto.
S tekmovanjem naj bi dijake spodbujali k poglobljenemu preučevanju celovite zgodbe o energiji, trajnostnih in obnovljivih virih energije, osnovnih pojmih v energetiki, podnebnih spremembah, učinkoviti rabi energije, jedrski energiji kot trajnostnem viru in radioaktivnosti.

V prvem sklopu tekmovanja so udeleženci odgovarjali na 17 vprašanj s pomočjo tabličnih računalnikov. Prvih 10 ekip se je uvrstilo v drugi sklop tekmovanja, kjer so ponovno odgovarjali na 17 zastavljenih vprašanj. Na koncu drugega sklopa pa se je pet najboljših ekip/šol uvrstilo v tretji sklop tekmovanja, kjer se je merila hitrost in pravilnost odgovorov.


Ekipo elektrotehnikov so sestavljali Gašper Pečarič (E4A) in Tim Gruden (E4A) ter Nejc Novak (E3A) in rezerva Gašper Veselič (E3A).
Ekipa pod mentorstvom profesorja Uroša Redka je osvojila 1. mesto.

Ekipo tehniške gimnazije pa so sestavljali Maša Blažič (T3A), Gašper Bregar (T3A), Žan Abram (T3B) in rezerva Matic Šiška (T3B).
Ekipa pod mentorstvom profesorja Draga Crnića pa je osvojila 7. mesto.

redkovi tg vsi naši IMG 4869 IMG 4890 IMG 4847 IMG 4848

Fotografije s sprejemapri vodstvu šole

IMG 4910 IMG 4896 IMG 4913 IMG 4907 IMG 4906 IMG 4905 IMG 4904 IMG 4903 IMG 4902 IMG 4899


Zapisala:
Uroš Redek, mentor
Drago Crnić, mentor