Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

18. september 2015

Dijake 4. letnikov navdušil muzikal Cvetje v jeseni

Priljubljen slovenski muzikal je prišel tudi v Novo mesto.

Idejni vodja in izvršni producent predstave Gorazd Slak je je skupaj z ekipo na oder postavil eno najlepših ljubezenskih zgodb slovenske literarne zgodovine. Za zgodbo o ljubezni med premožnim meščanom v zrelih letih in komaj polnoletnim podeželskim dekletom je Matjaž Vlašič ustvaril 22 izvirnih skladb, ki jo vedno odigra band, pod vodstvom Tomi Puricha na predstavah v živo. Izvirna besedila so delo Janeza Usenika.

Igralci na odru nosijo kostume Vesne Mirtelj, za plesne vložke in zahteve koreografije pa je poskrbel Miha Krušič.

V muzikalu se na odru zvrsti kar lepo število nastopajočih. Pod režisersko taktirko Vojka Anzeljca nastopajo Nina Pušlar in Maja Martina Merljak v vlogi Mete, Matjaž Robavs in Domen Križaj pa se izmenjujeta v vlogi Janeza. Danijela upodablja Jure Ivanušič, Lizo Alenka Kozolec Gregurić, ob njih pa na oder stopajo še: Marjan Bunič, Damjan Perne, Lucija Grm, Ana Ferme, Antea Mramor, Asja Potisek, Maša Tiselj, Nives Mikulin, Petra Likar, Alen Kofol, Ambrož Kvartič, Klemen Černe, Matevž Mali in Srđan Milovanović.

V intenzivnih dobrih dveh urah gledalec doživi trenutke žalosti, neizmernega veselja, sreče in igrive ljubezni, začinjene s pravo mero humorja in ironije. Čustvena glasba in ganljiva besedila so marsikoga spravila  v solze.

"Prišla je pozno, prav tako je prišla, kakor pride časih kako cvetje v pozni jeseni. Sadu ni rodila, kakor ga ne rodi jesenski cvet. Če me hočete poslušati, vam razgrnem vse." Ivan Tavčar

cvetje v jeseni