Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

26. januar 2016

Četrtfinale drž. tekmovanja v košarki

Danes se je v domači dvorani odvijal čettfinale državnega tekmovanja v košarki za fante in dekleta. Našim ekipam se ni uspelo uvrstiti v finale.

DIJAKI

1. tekma
Prvo tekmo so začeli fantje ŠC NM SEŠTG  ter Gimnazija Šiška, sodila pa sta jim Ploj ter Prezelj.
Prva četrtina se je začela zelo zanimivo in predvsem izenačeno. Posest žoge se je izmenjavala, borbenost ter tehnika pa je bila prisotna v obeh taborih. Prva četrtina se je tako končala z rezultatom 12:12.

Druga četrtina gledalcem kaj več kot prva žal ni ponudila, a na veliko srečo manj tudi ne. Dolenjci so držali žogo pri sebi, a nasprotnik se ni dal in je izkoristil vsako ponujeno priložnost. Prekrškov ni bilo veliko in tako so ob polčasu belo oranžni držali minimalno prednost ene točke z rezultatom 25:24.
Drugi polčas nam v prvih osmih minutah ni ponudil ničesar drugega kot prvi polčas, a v zadnji četrtini so domači fantje popustili in se zlomili, ko je bilo to najmanj potrebno. Bili so brez volje in borbenosti, kar so Ljubljančani izkoristili in čeprav so velikokrat zgrešili, tako kot Dolenjci, so uspeli povesti in premagati naše ljubljence z razliko enega koša.
Končni rezultat tekme je bil 56: 54.


Gimnazija Šiška - ŠC Postojna   69:42 (22:13 ; 19:11 ; 15: 9; 13:9)


2. tekma  je potekala med ŠC NM  SEŠTG ter ŠC Postojna.
Domači so stopili na igrišče z razočaranjem prvega poraza, kar pa se je v igri takoj poznalo. Zadeli so dve trojki in tako nasprotniku pobegnili in držali vodstvo do konca četrtine, katere dolžina je bila skrajšana z osmih na šest minut zaradi zamud. Končala se je z rezultatom 9:0 za domače.
V drugi četrtini je igra malenkost bolj stekla. Bilo je več košev, predvsem v mreži ljubljencev prof. Oluiča. Gostje so se domačim približali za eno točko, a proti koncu spet popustili in tako zaključili polčas z rezultatom 15:9.

Zadnji dve četrtini sta gledalcem podarili hitrejši ritem igre, nekaj zanimivih metov in manj prekrškov. Domači so držali vajeti v svojih rokah in jih niso spustili do konca tekme. Odločnost jim je tako prinesla zmago s končnim rezultatom 42:30

Izjava trenerja, prof. Đura Oluića:

Prva tekma je bila za nas odločilna, a se žal ni izšlo po naših načrtih. Celotno tekmo smo vodili, a prisotna nezbranost v obrambi na koncu tekme nas je kaznovala in lahko rečem, da smo ravno zaradi te napake zasluženo izgubili.
Druga tekma ni imela nobene ključne vloge, zato pa so igrali mlajši igralci. Novinci so tekmo zmagali, a žal eno tekmo prepozno.

Tekmovanje spremljala Amadej Papež,T4a, in Matej Fišter E4a

1 2 3 4 5 pon tor 1 24 fantje cetrtfinale

foto: Anže Iskra, T1b


DIJAKINJE

Poročilo prve tekme

Prva tekma v četrtfinalu za dekleta je potekala med ŠC NM SEŠTG ter Gimnazijo Kranj. Obe ekipi sta začeli umirjeno, zadeli nekaj košev, a nasprotnice so imele višjo in boljšo obrambo, kar je prineslo rezultat 7:11 za Gorenjke.
Druga četrtina je vsebovala več igre, več akcij in seveda tudi več zadetkov. Domače so pokazale zobe in se favoritkam približale na eno samo točko. Polčas se je tako končal z rezultatom 15:14.

Tudi tretja četrtina je bila polna borbenosti pri dekletih v črnorumenih dresih. Gostom so zatresle nekaj košev in jih prisilile v napake ter neučinkovit napad, kar je ustvarilo izenačenje z rezultatom 20:20. Zadnja četrtina je prinesla zelo zanimivih 8 minut. Gostje so bile živčne zaradi dobre igre na papirju slabše ekipe, varovanke prof. Turka pa so kar letele na krilih borbenosti.Kazalo je, da bomo gledalci priča lepemu presenečenju, a žal je domačim na koncu zmanjkalo idej ter moči. Dekleta Gimnazije Kranj so tako zmagale z rezultatom 31: 28.


Gimnazija Kranj - SŠ Veno Pilon Ajdoviščina  32:26 (6:6 ; 8:1 ; 10:11; 8:8)


Druga tekma

Zadnja tekma četrtfinalnega turnirja je potekala med dekleti ŠC NM SEŠTG  in SŠ Veno Pilon Ajdovščina. Prva četrtina je bila v znaku velikega števila napak ter vodstvom nasprotnic. Končala se je z reultatom 0:4 za goste. Druga četrtina je žal potekala v prid nasprotnic, saj so zadele kar nekaj košev in zaklučile četrtino z rezultatom 10:2. Drugi polčas je potekal tako kot prvi, dekleta so bile brez volje, turnir je šel proti koncu in tekma ni bila pomembna, kar se je poznalo v igri. Primorke so zadevale, domače pa jim sledile, kolikor so mogle. Tekma se je tako končala z rezultatom 19:5.

Izjava prof. Turka po tekmi:

Že od začetka smo vedeli, da je Gimnazija Kranj favorit tega turnirja. V tekmo smo šli sproščeno, saj nismo imeli kaj izgubiti, gostje pa so nas podcenili, kar smo izkoristili. Punce so se borile do konca in sem prepričan, da bi z malo sreče zmagali. Z dekleti sem zelo zadovoljen, saj so pokazale pravi odnos do igre.

index 6 košarkarice cetrtfinale 7 8