Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

18. september 2014

Trije zlati maturanti in 90 % uspeh na splošni maturi

V ponedeljek, 15. septembra 2014, so bili o svojem uspehu na splošni maturi obveščeni tudi dijaki, ki so maturitetne izpite opravljali v jesenskem izpitnem roku. Na Srednji elektro šoli in tehniški gimnaziji Novo mesto smo podelili spričevala o splošni maturi še desetim maturantom iz letošnje generacije in tako na splošni maturi 2014 zabeležili 90 % uspeh, še posebej pa smo ponosni na tri zlate maturante. Poleg Jerneja Slaka iz T4A in Katje Marinčič iz T4B se je danes v Knjigo maturantov kot zlati maturant vpisal tudi Alen Pavlič iz T4A.

V spomladanskem izpitnem roku je splošno maturo opravljalo 93 dijakov tehniške gimnazije, ki so dosegli 83 % uspeh. Poleg dijakov tehniške gimnazije je izpit iz dodatnega maturitetnega predmeta opravljalo tudi 42 dijakov srednjega strokovnega izobraževanja ter 23 kandidatov brez statusa dijaka.

K jesenskemu izpitnemu roku splošne mature je pristopilo 20 dijakov tehniške gimnazije, ki so izpite opravljali bodisi prvič bodisi ponovno, poleg njih so štirje maturantje izboljševali ocene iz spomladanskega izpitnega roka. 

Generaciji maturantov 2014 iskreno čestitamo in želimo veliko uspeha na nadaljnji izobraževalni poti!


Fotografije s podelitve spričeval:

Letošnji zlati maturanti Jernej Slak, Katja Marinčič in Alen Pavlič z direktorjem Šolskega centra Novo mesto in ravnateljem Srednje elektro šole in tehniške gimnazije:

IMG 0297 copy  IMG 0329 


T4A razred z razredničarko Marjano Pogačnik:

IMG 0168 copy


T4B razred z razrednikom Vinkom Medicem:

IMG 0221 copy


T4C razred z razrednikom Bojanom Jakličem:

IMG 0276 copy


Celotna generacija maturantov tehniške gimnazije v spomladanskem roku v šolskem letu 2013/2014:

IMG 0309 copy