Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

18. marec 2015

Nogometaši v polfinalu!

Po napetem zaključku zadnje tekme in penalih so naši ostali zbrani in izborili polfinale.

Rezultati:

ŠC NM-SEŠTG : ŠC-PET 0:1 (0:1)

Gimnazija Brežice : SUAŠ 0 : 2 ( 0:0 )

ŠC-PET : Gimnazija Brežice 5:2 (3:1)

SUAŠ: ŠC NM- SEŠTG 1 : 3 (0 : 0)


PREGLED TEKEM:

1. tekma: SEŠTG - ŠC-PET 0:1

Prva tekma je potekala med Srednjo elektro šolo in tehniško gimnazijo ter ŠC PET. Obe ekipi sta začeli previdno, saj nista hoteli izgubiti, čeprav to ne bi bilo usodno za nadaljevanje. Po nekaj napadih ene in druge ekipe je v 8. minuti gostom uspelo zadeti. V drugem polčasu so domači začeli z bolj napadalno igro. Nekaj zrelih priložnosti je imel Matej Potokar, a so te ostale neizkoriščene. Pohvaliti je treba tudi našega vratarja, ki je kljub prejetemu zadetku branil odlično. Rezultat se do konca tekme ni spremenil, ostalo je 0:1 za goste iz Ljubljane.

2. tekma: Gimnazija Brežice - SUAŠ 0:2

Druga tekma je bila na sporedu pred otvoritvijo, med Gimnazijo Brežice in SUAŠ-em. Končala se je z zmago SUAŠ-a, ki je bil boljši z 0:2.

3. Tekma: ŠC-PET – Gimnazija Brežice 5:2

Tretja tekma je potekala med ŠC-PET in Gimnazijo Brežice. Kljub temu da je ŠC PET zmagal s kar visoko razliko 5:2, je bila tekma zelo razburljiva in dramatična vse do konca, saj smo poleg veliko golov videli tudi izključitev na strani zmagovalne ekipe.

4. tekma: SEŠTG – SUAŠ 3:1

Zadnja tekma se je odvijala med gostitelji tekmovanja in SUAŠ-em. Obe ekipi sta začeli podjetno in si nanizali kar nekaj priložnosti. Še najbližje zadetku je bil v 3. minuti Matej Potokar, ko je sprožil iz kota, a žoga je ostala na golovi črti. V 8. minuti je igralec gostujoče ekipe storil neumnost in si prislužil rdeči karton. Naši številčne prednosti na igrišču niso znali izkoristiti, zato je rezultat do konca polčasa ostal nespremenjen. V drugem polčasu pa je sledil šok za domače, saj je SUAŠ po protinapadu povedel z 1:0. Po nekaj neuspelih poskusih ene in druge ekipe pa je v 12. minuti drugega polčasa za veselje na tribunah poskrbel Denis Gruden ter izenačil rezultat na 1:1 in s tem ekipi priboril kazenske strele.

Loterijo sta za naše nogometaše izvajala Matej Potokar in Matej Fišter. Ob vzpodbudi gledalcev sta bila oba uspešna in s tem priborila nastop v polfinalu državnega prvenstva.


IZJAVE:

Kapetan Rok Šikonja (po 1. tekmi)
Kakšna se ti je zdela prva tekma?

Nasprotnik je bil težak. Najprej smo jih hoteli čakati na svoji polovici, vendar smo storili napako in bili za to tudi kaznovani. Imeli smo tudi nekaj zelo dobrih priložnosti, ki pa jih nismo uspeli izkoristiti.

Kakšna so tvojo pričakovanja za naslednjo tekmo?
V drugo tekmo gremo stoodstotno motivirani. Dali bomo vse od sebe.

Trener Đuro Oluić (po 1. tekmi)
Kako se vam je zdela prva tekma?
Prvo tekmo smo začeli bolj z rezervo, ker je druga dosti pomembnejša. To fantje tudi vedo, zato tudi nismo dali vse od sebe. Zdaj pa sledi še odločilna tekma in morajo pokazati, da so boljši od Ljubljančanov in to upam, da tudi bodo.

Denis Gruden
Tekma je bila zelo napeta. Imeli smo veliko priložnosti ki jih nismo izkoristili. Dobili smo gol, ampak borili smo se do konca in tudi izenačili. Na koncu smo imeli še nekaj sreče pri izvajanju kazenskih strelov.

Rok Šikonja ob koncu

Kakšni so občutki, zdaj ko ste v polfinalu?
Občutki so fenomenalni, s fanti smo se borili do konca. Že na začetku tekme smo se zavedali za pomembnost tekme. Kot nosilci smo nosili še večje breme. Res da so na koncu odločali kazenski streli, ki veljajo za nekakšno loterijo, ampak smo mi bili bolj nevarni, pokazali več zrelosti, koncentracije in discipline. To nas je tudi pripeljalo do uspeha.

Kakšne so možnosti za naprej?
Zdaj smo v polfinalu, torej med najboljšimi osmimi ekipami. Če bomo igrali tako kot to tekmo, strpno, imamo veliko možnosti da se uvrstimo naprej.

EKIPA SEŠTG:
1. Gašper CAFUTA
2. Matej FIŠTER
3. Denis GRUDEN
4. Urh JAKLIČ
5. Denis KASTELIC
6. Jure KLEMENČIČ
7. Domen KOČEVAR
8. Matej POTOKAR
9. Žiga SAJOVEC
10. Rok ŠIKONJA, kapetan
11. Rene VERBANEC

Tekme spremljala:

Gašper Veselič in Žiga Pugelj, oba E2a

Vrstni red četrtfinala državnega prvenstva v nogometu za dijake 2014/2015:

1.-2. ŠC-PET
1.-2. ŠC NM-SEŠTG
3.-4. Gimnazija Brežice
3.-4. SUAŠ

v polfinale sta se uvrstili prvouvrščeni ekipi.

IMG 3632 IMG 3430 IMG 3616 IMG 3595 IMG 3600 IMG 3629 IMG 3370 IMG 3385 IMG 3440 IMG 3453 IMG 3473 IMG 3478 IMG 3513 IMG 3492 IMG 3498 IMG 3500 IMG 3505

foto: Gal Pavlin, T3a