Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

16. april 2015

Indirektni strel usoden za naše nogometaše

V koprski Bonifiki se je danes odvijal polfinale državnega tekmovanja v nogometu za dijake. Čeprav niso bili poraženi, se naši fantje niso uvrstili v finale.

SEŠTG – SEPŠ Koper 1:0

Prvi, ki so stali nasproti naši ekipi, so bili ravno gostitelji polfinala, SEPŠ Koper. Začetek tekme je bil nekoliko bolj naklonjen našim ljubljencem, saj so kmalu po začetku zadeli,a sodnik ni videl dotika pri strelu iz avta, zato gola ni priznal. To naših ni zmotilo v igri in čeprav je delovala dokaj izenačena, je Potokar kmalu potegnil v samostojen prodor in zadel za vodstvo oranžno zelenih 1:0. S tem golom so se Novomeščani opogumili in začeli oblegati nasprotnikova vrata, a žoga ni hotela v mrežo.

V takem tempu, ki ni spominjal na dvoranski nogomet, saj sta obe ekipi streljali na gol od daleč, veliko je bilo podaj skozi celo igrišče ter samostojnih prodorov, namesto veliko gibanja ter podajanja po tleh, kot je za dvoranski nogomet značilno. Tako se je končal prvi polčas in začel drugi, ki je bil prvemu skoraj identičen, le da smo videli več priložnosti na obeh straneh, dobro in delujočo obrambo Novomeščanov ter izjemne obrambe vratarja Urha, ki je bil zagotov eden glavnih faktorjev zmage proti Primorcem, ki so na koncu tekme začeli pritiskati na njegova vrata , a na našo srečo neuspešno in tako se je tekma končala z rezultatom 1:0 v prid Novomeščanov.

SEŠTG -ŠC PET 1:1

Na igrišče so z več poguma stopili Ljubljančani, saj so prevzeli pobudo, si ustvarili prvo priložnost za vodstvo, a se je izkazal vratar Urh. V nadaljevanju so imeli naši dobro postavljeno obrambo, a zaradi konstantnega pritiska Ljubljančanov niso zdržali in Ljubljančani so povedli z 1:0. Ta zadetek je še bolj poslabšal igro oranžno-zelenih, ki so brez Potokarja delovali povsem izgubljeno in si niso ustvarili priložnosti. V takem tempu se je prvi polčas tudi končal in na ogromno žalost gledalcev je bila zgodba na začetku drugega polčasa povsem enaka! Igra preprosto ni spominjala na dvoranski nogomet, temveč na podajanje žoge preko igrišča z ene strani strani na drugo, na kar pa nas je zadelo. Varovanci Đura Oluića so preko Domna Hočevarja izenačili, a Ljubljančanom je z veliko sreče uspelo povesti že v naslednjih sekundah, kar pa jih je še dodatno podkurilo in začeli so pravo malo ofenzivo na Urhova vrata, a ker je v športu sreča opoteča in ker je žoga okrogla, je našim uspelo izenačiti in tako iztržiti točko proti najboljši ekipi turnirja.

GEP Kranj – SEŠTG 4:4

V začetku tekme so bili boljši Gorenjci, naše pa je reševala odlična forma vratarja. Kmalu so se Oluićevi fantje zbrali in začeli močno napadati. Taka taktika se jim je kmalu obrestovala, saj so uspeli presekati napad, narediti lepo akcijo, ki pa se je končala s še lepšim strelom Šikonje, ki je soigralce pripeljal v vodstvo. Za tem je tempo igre pri Gorenjcih narastel, postali so veliko bolj napadalni, ustvarili so si kar nekaj priložnosti in na koncu polčasa izenačili z 1:1.

V drugem polčasu so, tako kot že poprej, oranžno-zeleni igrali povsem nezbrano, kar pa so nasprotniki izkoristili in enkrat zadeli ter enkrat zgrešili prazna vrata, kar so Novomeščani izkoristili. Presekali so njihov napad in z dobro akcijo izenačili, kmalu za tem pa povedli po napaki nasprotnikov, ki so pozabili na našega Denisa, ki se je po podaji sam znašel pred nasprotnikovim vratarjem, kar ga ni zmedlo. Z ogromnim nasmeškom je pritekel nazaj do soigralcev, saj je zadel prvi gol (3:2) na tem turnirju. Tekma se je z lepo igro nadaljevala in ko smo najmanj pričakovali, so fantje v modrih dresih zopet izenačili na 3:3, a z Denisovo nogo so varovanci trenerja Đura povedli na 4:3. Nato pa se je tekma odvila v prid Kranjčanov, saj jim je uspelo izenačiti, v zadnji sekundi pa celo zadeti z indirekta in tako zmagati ter zaključiti naše upe o uvrstitvi v finale.


Izjava

Rok Šikonja, kapetan:

Prvi polfinalni tekmi smo zaključili z zmago in remijem ter si tako pripravili odlične pogoje za napredovanje, vendar vse je bilo odvisno še od zadnje tekme. v prvem polčasu smo pokazali izredno dobro igro v obrambi ter s protinapadi uspeli povesti, na žalost pa je nasprotnik uspel izenačiti v zadnjem napadu polčasa. V drugi polčas smo stopili odločni in osredotočeni na en cilj - finale, vendar je v tem delu nastopila utrujenost in pomanjkanje koncentracije na obeh straneh, saj je vsaka ekipa zabila 3 zadetke.. tekma je bila napeta vse do zadnje sekunde, in sicer do dosojenega indirekta v prid nasprotnikov, ki je bil izveden po pisku za konec tekme. Nasprotnik je tako z malo sreče in pomočjo sodnika zadel in zmagal. Sodniske odločitve pa ne bom komentiral. Na žalost nam je zmanjkalo sreče v končnici, vendar to je šport. Pohvalil bi vse soigralce in tudi selektorja – prof. Đura Oluića za pristop in borbenost vse do zadnje minute.

Zapisala Amadej Papež in Gal Pavlin, T3a

Ekipa:

1. Gašper CAFUTA
2. Matej FIŠTER
3. Denis GRUDEN
4. Urh JAKLIČ
5. Denis KASTELIC
6. Jure KLEMENČIČ
7. Domen KOČEVAR
8. Matej POTOKAR
9. Žiga SAJOVEC
10. Rok ŠIKONJA, kapetan
11. Rene VERBANEC

mentor: prof. Đuro Oluić


IMG 5075 IMG 5151 IMG 5099 IMG 5016 IMG 4962 IMG 4994 IMG 5006

Foto: Gal Pavlin, T3a