Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

25. april 2015

II. bralni maraton

Mednarodni dan knjige smo letos že tretje leto proslavili z bralnim maratonom in drugo leto z natečajem Srednje elektro šole in tehniške gimnazije za najboljši prozni oz. pesniški prispevek v slovenskem in angleškem jeziku. Natečaj smo letos  dopolnili z razpisom za najboljšo fotografijo in likovni izdelek in vse skupaj posvetili 650. obletnici ustanovitve Novega mesta. Odločili smo se tudi, da letos prvič natečaj razširimo na celotni Šolski center Novo mesto in odziv je bil odličen.


NAGRAJENI AVTORJI 2. NATEČAJA SEŠTG PO PODROČJIH USTVARJANJA

Poezija in proza v slovenščini:
Manca Levstek, Monika Vidmar, F3b; Srednja zdravstvena in kemijska šola
Eva Kralj, 2c ZN; Srednja zdravstvena in kemijska šola
Pia Kržan, K3a; Srednja zdravstvena in kemijska šola

Poezija in proza v angleščini:
Anja Miklavc, F3a; Srednja zdravstvena in kemijska šola
Nejc Čurič, KT3a; Srednja zdravstvena in kemijska šola
Uroš Šmajdek, T2b; Srednja elektro šola in tehniška gimnazija

Fotografija:
Gal Pavlin in Jakob Fabjan, T3a, Zarja Fabjan, T1a; Srednja elektro šola in tehniška gimnazija
Kaja Jug, KT1b; Srednja zdravstvena in kemijska šola

Likovni izdelki:
Daniela Stojanovska, ZN1b; Srednja zdravstvena in kemijska šola
Lucija Luna Cvelbar Zorko, SŠM1b; Srednja šola Metlika
Pia Šabić, PTI Z1d; Srednja zdravstvena in kemijska šola

***
Prejemniki prve nagrade za posamezno kategorijo so dobili bon knjigarne Goga v vrednosti 30 EUR, ostali pa so si prislužili knjižne nagrade.

Vsem nagrajencem čestitamo!


Nagrajenci so svoje nagrade prevzeli na prireditvi, s katero smo zaključili bralni maraton, ki je potekal od 9.30 do 13. ure v čitalnici šolske knjižnice. V štirih šolskih urah se je branja, poslušanja, razgovora in razmisleka o knjigah, njihovem pomenu in obstanku v svetu elektronskih medijev udeležilo okoli 250 dijakov. Med njimi so se nekateri opogumili in glasno brali svojim vrstnikom, del programa pa je izpeljala profesorica Jožica Jožef Beg, ki je svoje predavanje gradila na odlomkih iz različnih književnih del, tudi iz dela španskega avtorja Carlosa Ruiza Zafóna Senca vetra, v katerem prvoosebni pripovedovalec še kot deček na »pokopališču pozabljenih knjig« odkrije roman, ki mu spremeni življenje. V razgovoru so dijaki in profesorica prepletali svoje zgodbe o tem, kako so jim knjige spremenile življenje, pa naj gre za biografije znanih športnikov, obvezna domača branja ali knjige, ki so jih prebrali v svojem prostem času.

Sklepni del praznovanja dneva knjige smo namenili prireditvi, na kateri je ravnatelj Srednje elektro šole in tehniške gimnazije, gospod Boris Plut, podelil nagrade dijakom, ki so sodelovali na literarnem, likovnem in fotografskem natečaju SEŠTG. Prireditev so s svojim branjem obogatili avtorji nagrajenih besedil v slovenščini in angleščini, z glasbenim nastopom pa jo je zaokrožil Andraž Barle iz T2c.

slike knjižnica 175 slike knjižnica 176 slike knjižnica 158 slike knjižnica 168

Zapisala:
Marjana Pogačnik