Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

20. oktober 2014

Gledališka predstava "Tak si"

Danes sem si ogledala eno najboljših gledaliških predstav. Tadej Toš in Klemen Slakonja sta v 90-minutnem nastopu dala iz sebe sredico sredic in tako navdušila občinstvo, da ju je le-to nagradilo z dolgim in iskrenim aplavzom. Tadej Toš kot voznik taksija in Klemen Slakonja, ki se je kameleonsko preobražal iz travestita v mladega bosanskega vstajnika pa tudi v iskalca prve zaposlitve, konceptualnega umetnika, neizkušenega duhovnika, ostarelega komunista in še kaj bi se našlo, sta mimogrede obračunala s slovenskimi tajkuni in grenkobo neoliberalizma, s kvazi umetniki in naivnimi vstajniki ter s predsodki, ki so še vedno trdoživi med »klenim« slovenskih življem.

In na koncu pokazala, kaj je res pomembno v življenju. Da si Človek. Z veliko začetnico. Si peder? Lezbijka? Travestit? Ni pomembno. Samo da si Človek.

V skladu s priporočili zdravnikov in farmacevtov () predstavo priporočam vsem, ki imajo dovolj močno srce, da bo le-to zdržalo salve smeha.
Sicer pa so tokrat predstavo ogledali dijaki 3. letnikov srednjega strokovnega izobraževanja.

                                          
                                                                                                          Barbara Grabnar Kregulj, prof.