Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

25. november 2014

Fotografi na tečaju

5 novih članov foto krožka se je udeležilo fotografske delavnice v Jakčevem domu pri fotografu Boštjanu Puclju. David Hrovat, E1a, Katarina Gršič, Tilen Ficko, Tilen Štravs in Tjaša Svenšek pod mentorstvom prof. Mileta Božića bodo odslej spremljali dogodke na naši šoli.

V petek sta mlade fotografe v Jakčevem domu pričakala fotograf Boštjan Pucelj in pedagoginja Dolenjskega muzeja Lavra Fabjan. Delavnice se je udeležilo 11 dijakov, 5 iz naše šole. Najprej se je predstavil fotograf  Boštjan Pucelj, ki je opisal svoje delo in svoje potovanje v Ameriko, kjer je fotografiral kar z mobilnim telefonom. Nato je vsak udeleženec povedal nekaj o sebi in kaj najraje slika. Po tem so si ogledali še predavateljevo razstavo. Po ogledu je vsak vzel svoj fotoaparat ali mobilni telefon in se odpravil slikat po mestu. Naredili so nekaj fotografij, ki so jih kasneje pregledali, Boštjan pa jim je ob njih dal napotke za nadaljnje ustvarjanje.
Bila je zanimiva delavnica, pri kateri smo se vsi naučili nekaj novega in dobili pomembne napotke in spodbudo za prihodnost, je dodal David Hrovat, E1A.

foto: David Hrovat, E1a, in Tjaša Svenšek, Dolenjski muzej

foto delavnicaDavid deteljcaDavidTjaša svenšektjaša svenšek2