Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

19. december 2013

Z Andražem na Japonsko

Predavanje Andraža Žagarja o Japonski

18. decembra 2013 nas je obiskal Andraž Žagar, naš nekdanji dijak tehniške gimnazije, ki je že med študijem odšel na izmenjavo na Japonsko. Od tedaj je bil že petkrat tam, od tega enkrat dlje časa tudi službeno.

Njegovo predavanje o Japonski nam je približalo kulturo, ki nam je zaradi oddaljenosti precej neznana. Vse, kar smo vedeli o Japonski, je bilo to, da jedo suši, da imajo veliko potresov in cunamijev ter da je glavno mesto Tokio.
Andraž nam je približal značilnosti japonske miselnosti in njihovo navezanost na tradicijo. Na zelo zanimiv način nam je predstavil njihove posebnosti: predanost in do neke mere tudi obsedenost z visoko tehnologijo, kar se kaže tudi v njihovih high-tech straniščih. Večkrat je poudaril, da ljudje zelo skrbijo za čistočo in da imajo kar osemnajst zabojnikov za ločevanje odpadkov.
Velika posebnost so tudi tematske restavracije, kjer vam lahko strežejo Ninja želve ali junaki grozljivk.
Med predavanjem je primerjal razmere na Japonskem s Slovenijo in Savdsko Arabijo, od koder se je pravkar vrnil.

Andraž je izjemen in poseben človek, ki premore veliko samoironije in humorja ter vseskozi predava predano in na način, da privlači in motivira poslušalca.
Veseli nas, da smo se udeležili tega predavanja, da smo spoznali Andraža in izvedeli, da so naši dijaki uspešni na svoji poklicni poti.

andraz na jaopnsko IMG 9526 IMG 9527  IMG 9536 IMG 9534 IMG 9540

Zapisali: Rok Poljanc T2a, dijaki T2C in M.P.