Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

4. december 2013

ŠKL košarka: Tri tekme, tri zmage!

V ŠD Leona Štuklja se je v danes odvijal prvi turnir košarke za dijake v novi, 19.sezoni tekmovanja ŠKL. Pred državno himno sta imela govor ravnatelj SEŠTG Boris Plut in direktor zavoda ŠKL Vojko Korošec. Turnirja so se udeležile štiri ekipe, kar pomeni, da je bilo odigranih 6 tekem. Vsaka ekipa je odigrala tri tekme, torej vsak z vsakim. Rezultati pa so bili sledeči:

1. ŠC Novo mesto : ŠČ Velenje 65:55

2. Gimnazija Kranj : ŠC Rogaška Slatina 59:63

3. ŠC Rogaška Slatina : ŠC Velenje 51:65

4. ŠC Novo mesto : Gimnazija Kranj 47:41

5. Gimnazija Kranj : ŠC Velenje 26:51

6. ŠC Rogaška Slatina : ŠC Novo mesto 23:52

Piše: Rok Volaj, R4A

Na prvi tekmi so se Novomeščani pomerili z Velenjčani, ki so veljali za najtežjega nasprotnika.

Prvo tretjino so bolje odprli fantje v rumenih dresih, ki so bili uspešnejši z metom z razdalje. Za oranžne je prvi zadel Zupan in ohranil stik z rumenimi. Na igrišču je bilo  nekaj vroče krvi, predvsem na klopi gostujočih. Obe ekipi sta kmalu izkoristili bonus petih osebnih napak in minuto odmora. Domen Janc je v zadnji sekundi zadel trojko za izenačenje (20:20).

Večjo željo po zmagi so Velenjčani pokazali tudi v začetku druge tretjine in nadaljevali z uspešnimi meti. Domači se nikakor niso predali in zaključevali tudi z atraktivnim zabijanjem. Bilo je izenačeno vse do tehnične napake pri gostih, kar so Novomeščani pametno izkoristili (45:40). V zadnjih desetih minutah je vajeti v roke vzel Zupan, ki je dosegel 15 točk. Velenjčani so dobili tehnično napako in izkoristili bonus že v slabih štirih minutah. Največja prednost domačih je znašala 15 točk. Nato je bilo nekaj zmede, kar so gostje izkoristili in do konca zmanjšali razliko (65:55). Tekma se je končala z istim rezultatom.

Točke domačih: Osolnik 2, Verbič 2, Kužnik 3, Polutak 4, Marinč 11, Janc 13, Ritlop 13, Zupan 17

Dušan Maličevič, trener velenjske ekipe:

Nad porazom razočarani sigurno nismo, poznamo igrace, ker igramo tudi v mladinski ligi. Igralci se med seboj dobro poznajo. V bistvu nekega razočaranja ni, pričakoval sem tako tekmo, mogoče z malo več sreče bi se lahko malo bolj upirali. Generalno sem kar zadovoljen.

Edvin Babajić (igralec ŠC Velenje):

Kar dobro tekmo smo odigrali, domači so bili že od začetka  favoriti. In so igrali kar dobro. Če bi se malo bolj potrudili, bi lahko tudi zmagali. Spremenil bi samo  sodnike, ne pa našo taktiko.

 Domen Janc:

Za naslednjo tekmo smo sproščeni. Občutki, ki jih doživljamo od zmagi, so fenomenalni, prebili smo led, naredili smo, kar smo morali in trener je zadovoljen.

Na drugi tekmi so igrali proti fantom iz Kranja. Prva žoga je bila v rokah naših po skoku visokega Imrana. Prvi točki je dosegel Janc, ki pa je bil v nadaljevanju razpoložen pri asistiranju natančnih in uporabnih žog svojim soigralcem. Po petih minutah igre je semafor kazal 16:5. Gostje so se v nadaljevanju znašli v problemu petih osebnih napak zaradi nevarnega Imrana, ki jim je povzročal težave pod košem in v že prvi tretjini dosegel 9 točk (20:11). V naslednjih desetih minutah sta dobila priložnost Osolnik in Kužnik. Fantje so se lepo razigrali in skoraj vsak napad zaključili s košem. Z dobro igro so ušli na +19 (18:7). V zadnji tretjini slabša predstava domačih in boljša gostov, ki so poskušali uloviti Novomeščane. Po štirih minutah igre so dosegli 8 točk, domači pa samo 2 (40:27). Kužnik je naredil nešportno napako, ki je bila tudi njegova 5. osebna napaka, zato je moral na klop. Nezbranost v obrambi so Kranjčani izkoristili in 30 sekund pred koncem zmanjšali razliko na 6 točk. Pri tem rezultatu (47:41) se je tekma končala.

Točke domačih: Janc 4, Kužnik 4, Šiška 4, Šteblaj B. 5, Marinč 6, Ritlop 7, Osolnik 8, Polutak 9

Luka Gorenjc,  trener kranjske ekipe:

V prvi tretjini so igralci ŠC Nm  pokazali,  zakaj so favoriti, veliko igralcev igra v KK Krka in izstopajo po kvaliteti.

 Zadnjo tekmo so odigrali proti Rogaški Slatini, ki pa ni bila težak zalogaj. Prva žoga je pristala v domačih rokah, ki pa je zelo hitro končala v košu gostov. Novomeščani so z dobro obrambo pritisnili na nasprotnike in v slabih štirih minutah naredili delni izid 7:0. V prvi tretjini sta bila najbolj uspešna Marinč in Polutak, ki sta skupaj dosegla 19 točk (26:10).

V naslednjih 10 minutah so priložnost dobili Kužnik, Ritlop, Šteblaj, Osolnik, Verbič in skupaj dosegli 8 točk (34:19).

V zadnji tretjini sta zadela Verbič in Jeseničnik po 2 točki, Šteblaj pa met za tri (41:19). Priložnost na tekmi sta dobila tudi Matic Šiška in Robi Golob. Po končanih 10 minutah je semafor kazal 48:23.

Točke domačih: Ritlop 2, Golob 2, Kužnik 2, B. Šteblaj 3, Zupan 3, Janc 4, Verbič 4, Jeseničnik 4, Osolnik 8, Polutak 9, Marinč 10

Domači trener, Đuro Oluić:

Letos je ŠKL v recesiji, zato so turnirji organizirani samo za košarko. Z zmago na tem turnirju smo si zagotovili nastop v finalu, ki bo konec marca. Pohvalil bi vseh 12 igralcev, ki so sodelovali in dobili priložnost igrati pred domačimi navijači. Izkazali so se tako mlajši kot starejši nosilci. Pred nami so še tekme državnega prvenstva in upam, da nam bo uspelo osvojiti vse, tako kot lani.

košarkarji škl 2013 14unnamedkošarkarji škl

 Izjave gostujočih trenerjev in igralcev sta zbrali Karmen Bregač in Anja Matoh, T2a.