Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

5. februar 2014

Tudi rokometaši v finale

V dvorani Leona Štuklja se je danes odvijal polfinale državnega tekmovanja v rokometu za dijake. Naši so se s porazom in remijem uvrstili v finale.

Poročilo o tekmah:

ŠC KRŠKO-SEVNICA - Srednja elektro šola in tehniška gimnazija 18:18 (11:10)

V napeti prvi tekmi polfinalnega turnirja sta se pomerili ekipi Šolskega centra Krško-Sevnica in ekipa SEŠTG. Pobudo v tekmi so kmalu prevzeli igralci iz Krškega in polčas dobili z izidom 11:10. V nadaljevanju so se oddaljili za 3 gole, vendar so se domači igralci po izjemni igri Matica Kotarja vrnili in rezultat v zadnjem napadu izenačili na 18:18. Pri domačih je bil najboljši strelec Kotar z 9 zadetki. Ostali strelci so bili še Čeh, Jakše, Atanasov, Križman ter Vidmar.

ŠC KRŠKO SEVNICA- GIMNAZIJA KOPER – GIMNASIO CAPODISTRIA 19:13 (8:7)

ŠC Novo mesto SEŠTG - GIMNAZIJA KOPER – GIMNASIO CAPODISTRIA 13:17 (7:7)

Na drugi tekmi je SEŠTG za uvrstitev v finale potreboval poraz z manj kot šestimi goli razlike. Tekma je bila zelo napeta, še posebej za domače rokometaše, saj niso smeli izgubiti za razliko petih ali več golov. Na koncu so zmagali Primorci z rezultatom 17:13.

V prvem polčasu so bolje začeli igralci v oranžno-belih dresih, a gostje so takoj izenačili. Novomeščani so takoj odgovorili z močno obrambo, a zaradi neuspešnih napadov in čvrste obrambe so bili kaznovani z rumenim kartonom, kar so gostje izkoristili in izenačili (2:2). Nakar so tudi gostje storili prekršek, za katerega so bili kaznovani z rumenim kartonom in zadetkom za domače. Vidna je bila zelo močna, nasilna in borbena igra s strani obeh ekip. Odlično se je izkazal tudi domači vratar Žiga Urbič, ki je prikazal kar nekaj zelo dobrih obramb in je bil zagotovo eden izmed ključnih igralcev tekme. V napadu je bila vidna uigranost domačih igralcev, ki so izvedli kar nekaj akcij in tudi povedli (5:4). A čeprav so domači igrali dobro, je v eni od akcij v napadu na parketu obležal prav domači kapetan. Na srečo ni bilo nič hujšega in je sam z aplavzom domačih navijačev odšepal z igrišča, a se tudi kmalu vrnil. Takoj po tem so se Dolenjci zbrali in odgovorili za vodstvom za dve točki (7:5). Vseeno pa so gostje pokazali zobe in do konca polčasa izenačili na rezultat 7:7.

V drugem polčasu so domačini kazali povsem drug obraz. Takoj na začetku so rokometaši v modrih dresih povedli za dve točki, kasneje pa so domači le izenačili (9:9). Za tem je bilo konec izenačenj. Domači so delali preprosto preveč napak v obrambi in v napadu. Gostje so tako izvedli kar nekaj sedemmetrovk in se tako oddaljili z rezultatom 12:9. Domači so v nadaljevanju znižali razliko, a so gostje preprosto premočno pritiskali nanje in povedli z rezultatom 14:10. Blestel je vratar Primorcev, saj je branil skoraj vse mete proti golu. Tako se je zdelo, kot da bi domači že obesili belo zastavo, a so jih od mrtvih obudili domači navijači, ki so bili po na koncu zelo glasni. Čez celotno tekmo so peli domače navijaške pesmi in tako zagotovo pripomogli rokometašem, da so se kljub izgubljanju borili kot levi.
Do konca tekme je bil rezultat vedno na strani gostov. Vodili so za štiri ali pet točk. V sami končnici tekme pa so si domači izsilili prosti strel s sedmih metrov in tako zaključili tekmo z rezultatom 17:13 za Gimnazijo Koper.


Vrstni red:
1. Gimnazija Koper  2  0  0  37:26
2. ŠC Novo mesto - SEŠTG  0  1  1  31:35
3. ŠC Krško - Sevnica  0  1  1  31:37


Izjave:

Matic Kotar po prvi tekmi:

Igro smo uspešno pripeljali do konca. V napadu smo bili dobri, v obrambi pa smo bili slabši in posledično dobili preveč golov. Sedaj čakamo na drugo tekmo, da vidimo, kako se bo izteklo.

Vratar Jan Muc po prvi tekmi:

Tekmo bi lahko odigrali bolje. Na začetku smo v obrambi popuščali. Bile so luknje. V napadu je igra stekla dobro, brez napak. Na začetku drugega polčasa smo malce popustili, vendar smo se zbrali in izenačili rezultat.

Vratar Žiga Urbič po drugi tekmi:

Najprej bi Kopru čestital za osvojeno 1. mesto. Imajo res dobro ekipo. V obrambi smo igrali malo slabše, vendar se nam je uspelo uvrstiti v finale, kar je nekaj posebnega. Vsi smo veseli, v finalu pa bomo dali vse od sebe.

Kapetan Jaka Jakše po drugi tekmi:

Je le polfinale, tekme so bile težke. Prvo tekmo smo izenačili. Res da smo v obrambi slabo začeli, ampak smo v drugem polčasu to izboljšali in tekmo končali z remijem. Da bi se uvrstili v finale, bi lahko drugo tekmo izgubili za 5 golov. Na srečo smo izgubili le za 4 gole in se s tem uvrstili v finale. Lahko bi se bolj potrudili. Bomo videli v finalu, mogoče koga presenetimo.

Prof. Kristijan Turk, trener ekipe, po drugi tekmi:

S tekmama nisem zadovoljen, čeprav smo pridobili uvrstitev na finalni turnir. Že prvo tekmo proti Krškemu smo se mučili, imeli smo res srečo, da smo izvlekli neodločen izid. Na koncu nam je ta neodločen rezultat prinesel napredovanje, ne glede na to, da smo drugo tekmo izgubili za 4 gole. K sreči je Krško izgubilo za več golov. Slabo smo igrali v obrambi, kar se je videlo tudi v številu dobljenih zadetkov. Napad je kar dobro stekel, ampak imamo še nekaj rezerve. Zaradi slabe obrambe tudi vratarji niso opravili svojega dela, kot bi ga lahko. To se je videlo v primerjavi z vratarji ostalih ekip, ki so imele več obrambe kot naše. Tudi tu so še rezerve in upamo, da bomo do finala to popravili.

Gašper Pečarič, E2a, predsednik dijaške skupnosti:

Kot navijači se trudimo biti v oporo naši ekipi. Navijamo za fante in jim privoščimo, da se uvrstijo v finale. Ves čas jih spodbujamo in z njimi premagujemo ovire. Nekateri se trudimo, nekateri pa bi se lahko malo bolj. Upam, da se bo to v prihodnje popravilo.

Ravnatelj Boris Plut po drugi tekmi:

Danes nismo bili pravi, že v prvi tekmi je obramba škripala po vseh šivih. Bal sem se tega rezultata, ampak ne glede na to, zvlekli smo neodločeno proti Krškemu, ki igra odlično. Tukaj smo sicer izgubili za štiri, ampak je dovolj, da smo se uvrstili v finale.

Prof. Aleš Tomič, vodja tekmovanja:

Naši rokometaši in tudi odbojkarji nas vedno puščajo v negotovosti do konca tekem. Danes se je to izkazalo. Super, sem zadovoljen, da gredo dijaki naprej, ker so si to močno želeli. Meni, kot vodji tega tekmovanja, pomeni to uspeh. To je že drugi finale, ki ga imamo poleg odbojkarjev, čakamo pa še košarko - tretji finale, kar bo izjemen uspeh.


Izjave zbrali: Mateja Šobar, Anja Kuhelj, Matic Peric, T2a
Tekme spremljali: Blaž Boltez, E4a, Amadej Papež, Jan Pristov, T2a
foto: Gal Pavlin,T2a

IMG 0632IMG 0594IMG 0612IMG 0529IMG 8703IMG 9072