Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

26. marec 2014

Rokometaši postali podprvaki

Danes se je v koprski dvorani Bonifika odvijal finale državnega tekmovanja v rokometu. Naši rokometaši so v finalu po hudem boju izgubili od domačinov.

Polfinalna tekma: SEŠTG - Srednja ekonomska šola Celje 19:16

V prvem polfinalnem obračunu sta se spopadli ekipi ŠCNM in SEŠ Celje. Zmagali so Novomeščani z rezultatom 19:16.
Prvo žogo na tekmi so imeli nasprotniki, zadali pa so tudi prvo točko. Takoj na začetku tekme je bila igra zelo izenačena, borbena in agresivna. Bilo je veliko rumenih kartonov, izključitev in prostih strelov. Čez celoten polčas so imeli Dolenjci pobudo in vodili, a Celjani jim niso pustili, da uidejo in povečajo prednost. Vodstvo je bilo vedno minimalno, a proti koncu polčasa so nasprotniki zaspali in varovancem trenerja Kristijana Turka pustili, da so ušli na 3 točke razlike. Zatem so naši popustili in polčas se je končal z minimalnim vodstvom naših (11:10).


Takoj na začetku drugega polčasa so Celjani storili prekršek za rumen karton in ekipi SEŠTG podarili prosti strel s sedmih metrov, ki so ga Dolenjci izkoristili. Kasneje je bila igra zelo neučinkovita; neučinkoviti napadi in močna obramba je bila pri obeh ekipah. Na polovici drugega polčasa so Celjani prevzeli pobudo in povedli z rezultatom 13:12.

Naši fantje so hitro izenačili in po čez čas zopet povedli. Vodstvo do konca tekme niso izpustili in zmagali z rezulatom 19:16.

2. tekma:
Gimnazija Ptuj - Gimnazija Koper 12 : 17 (6 : 9
)

ekipaotvoritev

Tekma za tretje mesto:
Gimnazija Ptuj - Srednja ekonomska šola Celje  20 : 19  (10 : 11)


Finalna tekma: Gimnazija Koper - SEŠTG 21:17

V velikem finalu državnega prvenstva v rokometu sta se spopadli ekipi ŠC NM,SEŠTG in Gimnazija Koper, ki je finalni turnir tudi gostila. Tekma je bila zelo zanimiva in izenačena. Na koncu so slavili gostitelji z rezultatom 21:17. Odlični pa so bili tudi navijači, ki so bili skozi celotno tekmo zelo glasni in dejansko dodatna moč naših rokometašev.

Takoj na začetku tekme so bolj pogumno začeli Primorci, imeli so začetno žogo, zadeli prvi gol in takoj postavili močno, a preveč agresivno obrambo. S tem so si prislužili rumeni karton in varovanci Kristijana Turka so tako izenačili. Za tem je sledilo kar nekaj neuspešnih napadov pri obeh ekipah, a bolj zbrani so bili Dolenjci, ki so tako prvič na tekmi povedli. Sledil je enak tempo kot na začetku, Novomeščani so vodili največ za eno točko, Koprčani pa so zaostanek večkrat ujeli, a niso povedli. Na polovici prvega polčasa se je izjemno izkazal vratar oranžno-belih Žiga Urbič, saj je branil kar dva zaporedna strela proti golu in s tem dal soigralcem možnost,da povečajo prednost. To so tudi storili in povedli z razliko 5:3. Na žalost pri takem rezultatu ni ostalo, saj so vodilni popustili in njihovi nasprotniki so to izkoristili ter izenačili na rezultat 6:6. To je igralce ŠC NM zbudilo, tako da so odgovorili z zadetkom za vodstvo, ki ga do konca polčasa niso spustili, a v sami končnici polčasa so gimnazijci izenačili na rezultat 10:10, ki je bil tudi končni rezultat po prvem polčasu.

Tudi v drugem delu so Primorci začeli bolje in nasprotnikom ušli za dve točki. Vodstvo so kasneje naši ljubljenci zmanjšali na gol razlike, a kasneje takoj prejeli dva zaporedna gola. Izgubljali so za razliko treh golov in v nadaljevanju tekme se jim ni uspelo približati več kot na dva gola. Čeprav je bila igra v nadaljevanju zelo izenačena, domačini niso popustili. Bilo je veliko prekinitev, prostih metov, rumenih kartonov in kar nekajkrat sta se obe ekipi znašli brez igralca na igrišču. Na polovici drugega polčasa so se Novomeščani le uspeli približati na gol razlike, saj so bili igralci Gimnazije Koper brez enega igralca (16:15). Sledil je padec v igri pri Dolenjcih, nakar so njihovi nasprotniki z izjemno hitro igro, močno in agresivno obrambo ter malo sreče ušli. Navijači ŠC NM so takrat začutili, da njihovi ljubljenci potrebujejo pomoč in stoje, čeprav jih je bilo veliko manj kot Koprčanov, zelo glasno prepevali navijaške pesmi. A na žalost to oranžno-belim ni dalo kril in ni jim uspelo ujeti nasprotnikov. Tako so domačini na koncu, predvsem zaradi boljše igre v drugem polčasu, slavili z rezultatom 21:17.

skupnakotarekipa rokomet finaleigranavijacinavijaci220140326 110907

Ekipo rokometašev sestavljajo:

Aleksander Atanasov, Blaž Brajer, Miha Čeh, Timotej Gruden, Žiga Hutar, Jaka Jakše (kapetan), Alen Jerlah, Matic Kotar, Sebastjan Kravcar, Miha Krevs, Miha Lukšič, Jan Muc, Urban Križman, Jure Oven, Dominik Plut, Tadej Slemenšek, Žiga Urbič, Nejc Vencelj, Tim Vidmar.

Izjava prof. Kristijana Turka po tekmovanju

V polfinale smo vstopili kot ekipa, ki ni imela kaj izgubiti, saj je bila ekipa Celja v vlogi favorita. Mi smo to vedeli in se na to pripravili. Vedeli smo, da jih lahko premagamo le z neko ekipno in borbeno igro ter z dihanjem drug za drugega zmagamo. Celjani so nam šli malo na roko, ker so vstopili v igro preveč ležerno, mi pa smo to izkoristili tudi s pomočjo dveh odličnih vratarjev in se nam je ta tekma izšla tako, kot smo si sami najbolj želeli.

Kar zadeva finale: tekma je bila bistveno bolj čvrsta kot na polfinalnem turnirju v Novem mestu. Vedeli smo,kje so njihovi najboljši igralci in smo se na to pripravili. Tri četrtine tekme smo bili enakovreden nasprotnik, a na koncu smo malo padli v igri. Morda je na to vplivala tudi dvomljiva sodniška odločitev, tako da nam na koncu ni zneslo. Mislim, da so Koprčani zasluženo zmagali, a vseeno, tudi če bi mi zmagali, to ne bi bilo nezasluženo. Bila je prava finalna tekma.

Mislim, da je bil sam turnir zelo dobro organiziran. Kljub temu da sta se ob istem času odvijala tako moški kot ženski finalni turnir, je bilo za dijake in mentorje zelo dobro poskrbljeno. Organizacijsko je bilo vse super. Navijači so bili izjemni. Čeprav sta bila z nami le dva avtobusa oz. dva oddelka navijačev, sta preglasila domače številčnejše navijače, tako da bi rad navijače res lepo pohvalil.


Čestitke rokometašem, mentorju, prof. Kristijanu Turku in navijačem  iz E2a razreda za fantastično navijanje.

Novinarska ekipa: Amadej Papež, Jan Pristov, T2a
Foto: Gal Pavlin,T2a

novinarji