Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

14. december 2013

Rokometaši gladko v polfinale

V ŠD Leona Štuklja se je na petek, 13. decembra, odvijal četrfinale državnega  prvenstva srednjih šol v rokometu za fante.


Razpored tekem:

SGGOŠ Ljubljana : ŠCNM – SEŠTG
Šolski center Krško – Sevnica : ŠC PET Ljubljana
zmagovalec prve tekme : poraženec druge tekme
zmagovalec druge tekme : poraženec prve tekme

rokometčetrt ŠCNM, SEŠTG
1. vrsta: Tadej Slemenšek, r2a, Timotej Gruden, e2a, Žiga Urbič, e2a, Jan Muc, t3a, Žiga Hutar, t3a, Sebastijan Kravcar, t3b, Nejc Vencelj, e2a,

2.vrsta: Boris Plut (ravnatelj), Tim Vidmar, t3c, Aleksander Atanasov, e1ta, Jaka Jakše, t4c, Miha Čeh, t4a, Jure Oven, er3e, Miha Krevs, t2b , Matic Kotar, e2a, Urban Križman, t3b, Miha Lukšič, t4a, Blaž Brajer, r2a, Kristijan Turk (mentor)

Na prvi tekmi sta se pomerili ekipi SGGOŠ Ljubljana in ŠCNM – SEŠTG.
Po zelo živčnem začetku na obeh straneh so Novomeščani kmalu povedli s 3 zadetki prednosti. Domačo ekipo je reševal odličen vratar Žiga Urbič, z njegovo pomočjo pa so na odmor odšli s prednostjo 4 zadetkov (10:6). Na začetku drugega dela so se gostje približali na 2 zadetka, vendar so se domači zbrali, začeli igrati bolj povezano in tekmo mirno pripeljali do konca z izidom 21:14.

Za domačo ekipo se je strelsko najbolj izkazal Matic Kotar s 6 zadetki.

kotar

Za SEŠTG so igrali: Urbič, Vidmar 1, Brajer, Slemenšek 1, Gruden 2, Oven 3, Jakše, Hutar 1, Križman 5, Kravcar 2, Lukšič, Kotar 6, Čeh, Atanasov, Muc, Vencelj

Darko Stojnič (igralec SGGOŠ LJ): Že pred začetkom tekme smo vedeli, da je ekipa v Novem mestu zelo močna. Imeli smo upanje za zmago in smo se borili do zadnje minute. Naš igralec se je celo poškodoval. Moram reči, da si je ekipa ŠCNM zasluženo priigrala zmago.

Martina Bizjak (trenerka SGGOŠ LJ)
: Čeprav smo izgubili, sem zelo ponosna na moje fante. Trenirali smo manj kot običajno, skoraj nič, kar se je opazilo med tekmo. Vesela sem, da smo sploh prišli v Novo mesto in da so fantje v igro dali vse od sebe.

Jaka Jakše (kapetan rokometne ekipe SEŠTG NM): Pričakovanja so se mi izpolnila, soigralci igrajo dobro in upam, da zmagamo še naslednjo tekmo ter gremo naprej v polfinale. Ne glede na to, da so v začetku drugega polčasa napočile krizne minute, so se dobro odrezali in nam priborili zmago.

Kristjan Turk (trener rokometne ekipe SEŠTG NM): S prvo tekmo smo zadovoljni, ker smo zmagali. Kljub temu, da imamo nekatere ključne igralce poškodovane, so ostali tudi dokazali, da so sposobni igrati rokomet na visokem nivoju in so opravičili svoje vloge. Naslednja zmaga pa je sedaj »biti ali ne biti«, saj zmaga vodi naprej na polfinalni turnir.

Urban Križman (igralec SEŠTG NM): Tekmo smo odigrali kar v redu, v obrambi malo slabše. Prva tekma sploh ni tako pomembna, ker je druga odločilna za napredovanje.

klop

Na drugi tekmi tekmovanja sta se pomerili ekipi ŠC Krško in ŠC PET Ljubljana. Po štiridesetih minutah je semafor kazal neodločen izid 21:21 (8:11;13:10), zato je bil zmagovalec znan šele po strelih s sedmih metrov. Natančnejši in uspešnejši so bili dijaki iz Posavja.

SEŠTG - ŠC PET Ljubljana

vrsta

Na tretji tekmi so Novomeščani, kot zmagovalci prve tekme, dobili novega nasprotnika, in sicer poraženca z že prej omenjene tekme. Dolenjci so se za napredovanje tekmovanja morali izkazati proti dijakom iz Ljubljane v rumenih dresih:

Tekmo so odprli domači s hitrim zadetkom Matica Kotarja. V prvih 20 minutah igre smo videli kar nekaj lepo odigranih akcij v napadu in uspešnih blokov v obrambi. Domači trener je izkoristil dolgo klop, opravljal veliko letečih menjav in tako ohranjal svežino na parketu. Z nekaj ukradenimi žogami, hitrimi zaključki je bila domača ekipa poplačana za trud in poterpežljivost v obrambi. Največ težav sta gostom povzročala strelec prvega zadetka in Urban Križman (12:10). V vratih belo-oranžnih se je odlično izkazal domači prvi vratar Žiga Urbič, ki je mrežo ohranil nedotaknjeno v 7 poskusih.

Tudi v drugem polčasu so tempo narekovali Novomeščani. V drugem polčasu so prvi napadli rumeni, vendar bili neuspešni, kar pa ni veljalo za Tima Vidmarja na drugi strani igrišča, ki je dosegel svoj tretji gol na tekmi. Kljub kazni dveh minut za Miho Čeha navijači niso odnehali in nadaljevali z glasnim navijanjem, kar je domače samo vzpodbudilo k boljši igri. Na seznam strelcev sta se vpisala tudi Sebastjan Kravcar in Jure Oven. Po minuti odmora na zahtevo gostujočega trenerja je Križman blestel v napadu in obrambi. Zadel je dva zaporedna gola iz hitre igre za prednost 6 golov (21:15) in že v naslednjem napadu bil uspešen z razdalje sedmih metrov. Priložnost so dobili tudi drugi Žiga Hutar, Timotej Gruden, Sebastjan Kravcar, Tadej Slemenšek in drugi vratar Jan Muc, ki je hitro zabeležil prvo obrambo. Zadnji napad je zaključil Miha Čeh in semafor je kazal končni rezultat 29:18 v prid domačih.

Za zmago so prispevali: Jure Oven 1, Sebastjan Kravcar 1, Miha Čeh 2, Aleksander Atanasov 3, Tim Vidmar 4, Matic Kotar 5, Urban Križman 8 in Žiga Urbič (G) 10 obramb.

navijaciza navijače

Po koncu tekmovanja je ravnatelj Boris Plut podelil priznanja vsem ekipam. Tekmovalce je pohvalil za pošteno igro, zaradi katere ni prišlo do večjih poškodb in jim zaželel srečno pot.

Jaka Jakše, kapetan SEŠTG:
Občutki po drugi tekmi so fenomenalni, saj napredujemo v polfinale. Fantje so zelo dobro igrali, sam pa sem jih po svojih močeh spodbujal na klopi.

Trener domače ekipe Kristjan Turk:
Fantje so igrali zelo dobro, uvrstili smo se na polfinalno tekmovanje, kjer igra najboljših 8 ekip v državi. Po lanskem neuspehu smo uvideli, da ne moreš igrati le na pol, ampak se moraš vsaki tekmi posvetiti enako in to tudi prinaša končne rezultate.

Ravnatelj Boris Plut:
Obe ekipi sta zelo dobri, trenutno vodimo in mislim, da smo si nasprotnika že izbrali, saj pričakujem zmago. Za drugo tekmo pa ostaja upanje. Svojih pričakovanj za naprej ne skrivam, glede na to, da smo bili pred dvema letoma državni prvaki. Tudi če pogledamo našo ekipo, imamo nekaj izjemnih fantov, ki prihajajo iz petih različnih klubov. To prinaša tudi možnosti za finale. Na klopi imamo dva poškodovana igralca, na katera pa računamo predvsem v polfinalu. (po prvi tekmi)

Zdaj smo v polfinalu, tako da se bomo potrudili, da bi polfinale organizirali na domačih tleh. Seveda imam še vedno željo, da se poškodovani dijaki vrnejo v svoje vrste. Vse pohvale za organizacijo, vesel sem in pa seveda se moram zahvaliti vsem dijakom, ki dihajo s športom.

Matjaž Plesec, trener ŠC PET:
Šolska športna tekmovanja so ena najlepših, ker mladi zastopajo svojo šolo in pokažejo pripadnost šoli, ta pa jih spodbuja k športu in pomaga pri šolanju. Fantje so igrali zelo dobro in izpolnili moja pričakovanja, sicer jim je v prvi tekmi na koncu zmanjkalo moči, ampak je pomembno, da so se borili in kapo dol za to. Naša ekipa je tudi brez vratarja, igralec, ki je igral na položaju vratarja, je le ljubiteljski igralec, ki nam je z veseljem priskočil na pomoč. Pohvalil bi tudi organizatorja Šolski center Novo mesto, ki vsako leto v breme prevzame vlogo organizatorja in tekmovanje tudi odlično izpelje. Vidi se, da sodelujejo tudi dijaki, kot navijači, novinarji, fotografi, zapisnikarji in komentatorji. To mi je zelo všeč in vedno pohvalim tudi atmosfero, ki jo ustvarjate.

Državni reprezentant Tim Jenko Bogdanič, ŠC PET Ljubljana
Občutki po prvi tekmi so nekoliko slabi, saj smo izgubili zaradi zgrešenega ˝penala˝ in nepremišljene igre. Druga tekma pa nam je šla bolje od rok in mi zanjo ni žal, tako kot za prvo. Vendar kljub borbi smo vseeno izgubili, saj nam je zmanjkalo moči. Drugače pa organizacija je super, dobre tekme. To je bilo moje zadnje leto v rokometu in želel sem si priti naprej. Dejstvo pa je, da sem kot državni reprezentant na svojo igro ponosen.

Kristjan Kolovič, kapetan Šolskega centra Krško-Sevnica

Zelo ponosen sem na svojo zmago in nadaljno uvrstitev v polfinale.

Gašper Pečarič, predsednik dijaške skupnosti SEŠTG,  v imenu najboljših navijačev, razreda E2a

Menimo, da so se naši fantje zelo dobri, sicer smo se že prej verjeli vanje in smo vedeli, da zmorejo. Želimo si naprej in tudi gremo, seveda pa bomo tudi naprej spodbujali naše fante do konca.

zmaga

Prvo in drugo mesto sta si delila SEŠTG in ŠC Krško.
Tretje in četrto mesto sta si delila SGGOŠ Ljubljana in ŠC PET.

Poročila s tekem sta napisala: Rok Volaj, R4a, in Blaž Boltez, E4a.
Izjave zbrale: Teja Urbančič, Rebecca Perše, Tinka Golob, Karmen Bregač, Urška Didovič in Anja Matoh (vse T2a)
Foto: Gal Pavlin, T2a in Nejc Požun

novinarji
Novinarska ekipa (leve proti desni): Anja Matoh, Karmen Bregač, Tinka Golob, Urška Didovič, Rok Volaj, Blaž Boltez, Teja Urbančič, Rebecca Perše in mentorica prof. Tina Cvijanović.

GALERIJA

Bilten II -DIJAKI_rokomet_cetrtfinale2013-1.doc