Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

29. januar 2014

Odbojkarji v finalu!

Danes se je v domači dvorani odvijal polfinale državnega tekmovanja v odbojki. Fantje so s polnim izkupičkom napredovali v finale.

SEŠTG - Gimnazija Novo mesto 2:1

Prva polfinalna tekma med domačimi ter gimnazijo Novo mesto se je začela dokaj izenačeno, saj je SEŠTG povedla, vendar so gimnazijci vseskozi držali priključek. Z odličnimi sprejemi se je izkazal Uroš Erpič, v napadu pa sta blestela David Renko in kapetan Primož Vidmar, ki je kljub poškodbi hrbta igral odlično. Toda to na koncu to ni bilo dovolj, saj so prvi niz dobili modri s 23:25.

Po izgubljenem prvem setu so se domači zbrali ter z odlično igro v napadu takoj pobegnili. V obrambi sta dobro sodelovala Gregor Štefanič in Uroš Erpič, saj sta zaustavila veliko napadov Gimnazije. SEŠTG je tako brez večjih težav dobila drugi set s kar 10 točkami razlike, ob koncu drugega niza je semafor kazal rezultat 25:15.

Na vrsti je bil se zadnji, odločilni set. Domači so nadaljevali odlično igro iz drugega seta, predvsem po zaslugi kapetana Primoža Vidmarja, ki je blestel v napadu. Kljub vsemu je gimnazija prišla na 2 točki zaostanka 13:11 ter tako poskrbela za dramatičen zaključek. Na koncu pa so bili vseeno boljši domači, ki so zmagali v tretjem setu s 15:12. (23:25;25:15;15:12; 2:1)

Gimnazija Novo mesto - ŠC RM Kamnik (25:21;25:15; 2:0)

SEŠTG - ŠC RM Kamnik 2:1

V začetku tekme domačini niso prikazali svoje najboljše igre, saj so delovali nekoliko zmedeno v napadu, kar pa je bil tudi razlog, da je šel prvi niz v roke gostov (19:25).

Drugi set je bil zelo pomemben za SEŠTG, saj bi ob porazu izpadli iz tekmovanja. Začeli so nekoliko nezbrano, saj niso organizirali igre tako, kot znajo, vendar so v nadaljevanju na veselje domačih navijačev to odpravili in tudi prvič povedli s 17:16. Z odličnimi bloki se je zopet izkazal kapetan Primož Vidmar, ki SEŠTG vrnil v igro. Drugi set je tako zasluženo odšel v roke domačinov z rezultatom 25:20.

Tretji niz je odločal o zmagovalcu in tudi o tem, katera ekipa bo napredovala v polfinale. Obe ekipi sta igrali dobro, toda na koncu je SEŠTG z boljšo igro ter podporo s tribun prišla do druge zmage (15:12), in se tako z Gimnazijo Novo mesto uvrstila v finale.

odbojkarji polfinaleotvoritevkapetan1IMG 0246IMG 0312IMG 0425pomocnik s primozem

Izjave:

TOM SMRKE, nekdanji dijak in kapetan odbojkarske ekipe:
Fantje so kar borbeni. Lepo je, da se razumejo med sabo, ker so iz treh ali štirih različnih klubov. Večinoma so iz Žužemberka, Mokronoga, Novega mesta, Kostanjevice... Zdijo se zelo povezani. Nivo tekme me je kar presenetil. Mislil sem, da igrajo slabše, ampak tekma je zelo zanimiva.

ravnatelj BORIS PLUT po prvi tekmi
Tekma je pričakovano zelo napeta oziroma izenačena. Obe ekipi se že poznata. V prvem setu se je videlo, da nismo pravi, medtem ko smo drugega dobili s kar veliko razliko, tretjega pa smo sicer dobili tesno, vendar povsem zasluženo. Upam, da se bomo potem uvrstili tudi v finale.

trener BOJAN JAKLIČ po prvi tekmi
Najprej bi rad čestital obema ekipama za prikazano dobro igro. Pričakoval sem težko tekmo in bila je težka tekma, ampak mali detajli, kot v športu so, so bili na naši strani in smo zasluženo zmagali.

UROŠ ERPIČ po prvi tekmi
Prva tekma je bila pravi dolenjski derbi med dvema šolama. Zadovoljen sem z drugima setoma. Prvi set sem bil še malo zaspan in ni šlo, v drugem pa smo se zelo izkazali z loki in v sprejemu. V tretjem setu smo pa vse skupaj priključili in zmagali tekmo. Odlična igra vseh igralcev.

kapetan PRIMOŽ VIDMAR po drugi tekmi
Med tekmo so bili vzponi in padci. Na trenutke smo igrali dobro, potem slabo. Rad bi se zahvalil fantom za dobro igro. Upam, da bomo tudi na finalu povezali dobro igro in zmagali.


Tekmo spremljal Nejc Blatnik, E4a
Izjave: Kaja Pirnar, Klara Zupančič, T2a
Foto: Gal Pavlin,T2a