Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

9. januar 2014

Odbojkarji izborili polfinale

V ŠD Leona Štuklja se je 9. januarja 2014 ob 10. uri začelo četrtfinale državnega prvenstva v odbojki.  Turnirja so se udeležile tri ekipe in odigrale tekmo po sistemu vsak z vsakim. Pravico na igrišču je delil Vid Zupančič. Tekme so bile zelo napete in izenačene. Po končani prvi tekmi je sledila predstavitev sodelujočih ekip, govor ravnatelja Borisa Pluta in državna himna. V polfinale se je uvrstila samo prvouvrščena ekipa.


odbojkarji četrtfinalešiškang


SEŠTG - Gimnazija Šiška  2:1 (22.25; 25:11; 15:11)

Dijaki Srednje elektro šole in tehniške gimnazije Novo mesto so prvo tekmo odigrali proti dijakom Gimnazije Šiška Ljubljana.
Začetek za oranžne ni bil obetaven, saj so prvi niz proti Ljubljančanom izgubili z 22:25.

V nadaljevanju so pokazali veliko boljšo igro in manj napak. Domači odbojkarji so v nadaljevanju dali vse od sebe. V drugem nizu so prvi dosegli točko zmagovalci prvega. Pri izenačenem rezultatu 4:4 je v igro vstopil kapetan Primož Vidmar, ki je vplival na igro soigralcev. Tako je šesterica uspešneje sodelovala in se spodbujala po novi osvojeni točki. Oranžni so pobegnili modrim na 4 točke prednosti (8:4), kar je gostujoči trener želel prekiniti in izkoristil minuto odmora. Njegova želja pa se ni uresničila. Domači so nadaljevali z napadalno igro in osvajali točko za točko. Največjo prednost so dosegli pri rezultatu 19:7. Vidmar je z močnim udarcem čez mrežo zaključil drugi niz, semafor je kazal 25:11.

Tretji niz je odločil zmagovalca. Prvi so servirali modri in dosegli točko. V nadaljevanju je bila igra izenačena, napake pa so bile vidne na obeh straneh (5:5). Pri rezultatu 8:6 so igralci zamenjali strani. Novomeščani so si ustvarili prednost, ki je niso zapravili, in tekmo izpeljali do konca brez večjih težav. Zmagali so z rezultatom 15:11.


Izjave po 1.tekmi:

Uroš Erpič, SEŠTG: Prva tekma je bila zelo težka. Prvi set smo izgubili, k sreči pa se je nam je pridružil naš kapetan Primož Vidmar in skupaj smo pokazali, da smo dovolj dobri, da jih premagamo. In zmagali smo!

Gregor Štefanič, SEŠTG: Tekma se mi je zdela napeta, dolga in naporna. Za to igro smo dolgo trenirali, kar se je na koncu tudi splačalo. Čeprav je bilo težko, smo zdaj vsi zadovoljni.


ekipaIMG 9605

Srednja elektro šola in tehniška gimnazija Novo mesto : Gimnazija Nova Gorica 2:0 (25:14; 25:21)


Zadnja tekma je bila odločilna, saj je samo zmaga štela za polfinale državnega prvenstva. Sodnik je pred obema kapetonoma vrgel kovanec - Vidmar je izbral sprejem. Tekmo so začeli Luka Čeh, Primož Vidmar, Primož Eržen, David Renko, Gregor Štefanič.

Po servisu gostov so domači z zabijanjem preko Davida dosegli prvo točko. V nadaljevanju so dobro odigrali v obrambi, kar se jim poplačalo v napadu (9:6). Mentor Bojan Jaklič je izkoristil dolgo klop in naredil tudi veliko menjav. Oranžni so pokazali veliko boljšo igro kot na prvi tekmi. Vidna je bila večja želja po zmagi in boj za vsako žogo. Gostje so poskušali na vsak način ustaviti napad Novomeščanov, vendar so oranžni uspeli zabijati tudi mimo dveh blokov (12:7). Veliko so prispevali tudi navijači s tribun in ostali odbojkarji na klopi (19:12)! Ekipa se je odlično sodelovala v obrambi, kar so bili poplačani z novimi točkami v napadu. Eržen se je izkazal z zabijanem, Erpič z asom iz serve (24:13) in Čeh, ki je z asom iz serve zaključil prvi niz (25:14).

V drugem nizu so Novogoričani začeli bolje, vendar so kmalu popustili in si privoščili nekaj napak. To so seveda Novomeščani izkoristili in pobegnili na 7:4. Dvoboj je bil zelo izenačen, saj sta bili obe ekipi lačni zmage (7:7), zato je mentor Bojan Jaklič vzel minuto odmora, v kateri je spodbudil svoje varovance k še boljši predstavi. Luka Čeh je z uporabnimi podajami zaposlil Davida Renka, ki je natančno zabijal (15:12). Pri drugem izenačenju na tekmi (15:15) je minuto odmora ponovno izkoristil domači trener. Gostje so pobegnili na 2 točki prednosti. S servisi je Novomeščane vrnil v igro Jan Jankovič, ko pa je v bloku zablestel še kapetan, je semafor kazal že 21:18. Novogoričani so v eni izmed akcij kar štirikrat zapored blokirali novomeški napad, vendar je v peto zaključil Vidmar z zabijanjem (22:21). Gledalci so si ogledali zanimivo, dolgo in izenačeno tekmo. Zadnjo točko je dosegel kapetan v bloku in tako ekipi zagotovil napredovanje v polfinale! Niz se je končal s 25:21.


IMG 9769IMG 9703renkokapetanrok

Izjave po 2. tekmi:


Jan Gašparin, reprezantant, Gimnazija Nova Gorica:

Odbojka na tej ravni ima še vedno visok nivo. Vse ekipe so bile približno enakovredne, na koncu pa nam je zmanjkalo le sreče za zmago. Mislili smo, da bo ekipa ŠC NM malo slabša, zato mogoče tudi mi nismo bili tako pripravljeni kot običajno.

David Renko, SEŠTG:

Med tekmo smo bili vsi zelo živčni, saj je bila tekma zelo težka in dolga. Borili smo se do konca in dali vse od sebe. Ponosni smo na našo igro,saj smo zmagali, kljub temu da je bila gimnazija Nova Gorica favorit.  Nasprotniki so nas podcenjevali in na koncu se jim je to maščevalo.

Primož Vidmar, kapetan ekipe SEŠTG:
Nismo si mislili, da bo tekma tako težka. Nova Gorica je dobra ekipa tudi brez močnega igralca, ki ga danes ni bilo. Zgleda pa, da so nas podcenjevali. Moram se zahvaliti soigralcem za dobro, zelo napeto igro in hvala za spodbudo s klopi. Ponosen sem na naše fante. Upamo pa, da bomo v finalu igrali še boljše in tudi zmagali.


Trener Bojan Jaklič:

Že dijakom sem povedal, da lahko na tako tekmo rečem samo: “Kapo dol!” Zame so odigrali zelo dobro, navdušen sem nad njihovo igro. Upam, da se bo čim večkrat ponovila, da bomo lahko dosegli čimboljše rezultate. Danes so se fantje zasluženo uvrstili med 6 najboljših ekip v Sloveniji. Tudi v nadaljevanju ne bo nič drugače, pričakujem napete tekme. Danes je bila to čudovita igra tudi za gledalce. Moramo vedeti, da je ekipa Nove Gorice lanski državni in ŠKL prvak.

trenermrežaIMG 9765


Poročila s tekem: Rok Volaj, R4a
Izjave:
Karmen Bregač in Tinka Golob,T2a
Foto:
Matej Vovko, R4b, in Gal Pavlin, T2a