Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

5. marec 2014

Odbojkarji četrti v finalu

V Mariboru se je danes odvijal finalni turnir v odbojki za dijake. Naši so osvojili 4. mesto.

SEŠTG - ŠC Celje 1:2

Na sporedu sta bili prvi 2 tekmi finala v odbojki. Začetek igre je bil za nase zelo obetaven, saj so naši takoj povedli. Tudi v nadaljevanjuso organizirali dobre napade in z njimi zaradi nekoliko slabše obrambe Celja prednost le se povečevali. A proti koncu so se stvari obrnile v prid Celjanov, saj so zmanjšali zaostanek s 15:24 in celo povedli s 24:25. Na koncu so izkoristili prevelike napake Novomeščanov in prvi set nepričakovano dobili s 26:28.
Drugi set se je začel čisto drugače kot prvi, saj sta bili ekipi vseskozi izenačeni. Na sredini drugega dela je bil rezultat 19:12 in naši so imeli zopet lepo priložnost, da dobijo set, čeprav so jo v prvem zapravili. K sreči je niso, saj so drugi del dobili s 25:16.

Na vrsti je bil zadnji odločilni 3. del. Tako Celjani kot Novomeščani so začeli zelo agresivno. Obe ekipi sta si privoščili nekaj osnovnih napak, toda rezultat je bil izenačen 8:8. Na koncu pa so morali naši priznati premoč Celjanom, saj so izgubili 15:11.

SEŠTG - II. Gimnazija Maribor 0:2

Tekma je bila zelo pomembna za naše, saj bi ob porazu izgubili možnosti za 1. mesto.
Toda Novomeščani na začetku niso ravno pokazali svoje najboljše igre, saj je Maribor vodil s 7:11. Nekje na sredini seta je bil rezultat 18:14, Mariborčani so se naprej igrali odlično, naši pa niso uspeli sestaviti lepe igre, kar se je na koncu poznalo tudi na semaforju, saj so izgubili z 18:24.
V drugem delu so naši nekoliko popravili igro iz prvega dela in Mariboru preprečili pobeg, saj so bili izenačeni 10:10. V zaključku drugega dela so si Novomeščani privoščili preveč napak, Maribor je to izkoristil in tudi zmagal 25:18.

Tekma za 3. mesto:
SEŠTG - Gimnazija Novo mesto

Prvi set se je začel z dokaj dobro igro obeh ekip. Gimnazijci so sicer imeli vseskozi manjšo prednost, ki pa so jo le še povečevali. Naši se niso odrezali v napadu niti v obrambi, saj so pustili, da gimnazija narekuje tempo. Prednost je tako znašala kar 9 točk. Naši te prednosti niso uspeli izničiti in tako je šel prvi set v roke gimnazijcem z rezultatom 25:19.

V drugem setu ni bilo bistvene spremembe v igri, le da so naši tokrat vodili z 12:16. Prednost je proti koncu skopnela, saj je gimnazija prišla do izenačenja 21:21. Gimnazija je tako tudi nadaljevala in zmagala za 3. mesto s 27:25.

odbojkarji finale2014IMG 1534špalirIMG 1436IMG 1489

Razvrstitev:

1. mesto: II. Gimnazija Maribor
2. mesto: ŠC Celje
3. Gimnazija Novo mesto
4. ŠC Novo mesto, SEŠTG

Zapisal: Nejc Blatnik, E4a
Foto: Gal Pavlin, T2a