Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

4. julij 2014

Na naši šoli sta letos gostovala angleška lektorja

V šolskem letu 2013/2014 sta pri nas gostovala angleška lektorja Gilly in Noel Roebuck. Sodelovala sta pri pouku četrtih letnikov tehniške gimnazije ter občasno tudi v drugih razredih.
Odločili smo se, da bosta utrjevala in spodbujala predvsem ustno izražanje v angleškem jeziku, kar je bilo za dijake velika pridobitev, saj je angleščina obema materni jezik.
Oblikovali smo majhne skupine z največ osmimi dijaki (občasno tudi s petnajstimi ali celim razredom), da so intenzivno izražali svoja stališča in mnenja na določene teme. Izhodišča za pogovore smo predlagale profesorice, ki sicer tam učimo, in so se navezovala na predpisane maturitetne teme.
Izvedli smo še medpredmetno povezavo s slovenščino, in sicer na podlagi maturitetnega teksta-tragedije Hamlet, kjer so se dijaki srečali z izkustvenim učenjem in podoživljanjem različnih oseb v drami.
Ob koncu šolskega leta smo izvedli evalvacijski vprašalnik, v katerem dijaki pohvalijo tak način sodelovanja in vidijo prednosti pouka, ki z vključevanjem tujih lektorjev doprinese k avtentičnosti komunikacije.
Tudi v letu 2014/2015 smo ju povabili k sodelovanju, upamo pa, da bomo v prihodnjih letih njune aktivnosti še povečali in vključili še več oddelkov.
Zapisala:
M. Pogačnik