Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

14. marec 2014

Košarkarji ubranili naslov državnih prvakov

Košarkarji novomeške Srednje elektro šole in tehniške gimnazije so bili že pred zaključkom tekmovanja veliki favoriti. SUAŠ Ljubljana je bila edina ekipa, ki bi jim lahko preprečila veliki met, vendar pa je kljub zmagi v polfinalu morala priznati premoč.  Dijakom je ponovno uspelo ubraniti naslov najboljše srednješolske košarkarske ekipe. Finalni del tekmovanja je potekal v petek, 14.3.2014 v Športni dvorani Leona Štuklja.


V finale državnega prvenstva v košarki za dijake so se uvrstile ekipe ŠC Novo mesto – Srednja elektro šola in tehniška gimnazija, Gimnazija Bežigrad, ekipa Šolskega centra Celje Gimnazija Lava in Srednja upravno-administrativna šola Ljubljana.


Vrstni red:


1. SEŠTG, ŠC NOVO MESTO


2. SUAŠ LJUBLJANA  


3. GIMNAZIJA BEŽIGRAD


4. GIMNAZIJA LAVA, ŠC CELJE


košarkarji skupnasuašIMG 1716lava



V prvi polfinalni tekmi so bili zmagovalci po napeti in izenačeni tekmi Novomeščani. Košarkarji so prikazali borbeno igro v obrambi, Domen Janc pa jo je umirjeno organiziral v napadu skozi celo tekmo. Ta je bila končana šele po podaljšku. V zadnjih petih minutah so gostitelji umirjeno zaključili igro in bili uspešnejši s 66:61 od dijakov bežigrajske gimnazije. (13:12, 14:16, 15:8, 10:16, 14:9)

Za zmago so prispevali: Marinč, Polutak 21, Zupan 14, Janc 14, Zatežič 12, Ritlop 5, Prus, Kužnik, Osolnik, Šteblaj, Verbič, Jeseničnik.


Podrobneje o 1. tekmi:

Žogo so v začetku imeli gostje, ki so nosili zelene drese, a prvo točko so po prostem metu dali domači. Ljubljančani se niso zmedli in takoj povedli z metom za tri točke. Obe ekipi sta takoj postavili močno obrambo, posledica tega pa so bili neuspešni napadi pri obeh ekipah in veliko prekrškov. V tej četrtini se je vodstvo veliko menjavalo, razlika točk pa ni bila večja od treh točk. V samem koncu četrtine so domačini prevzeli pobudo in jo zaključili z rezultatom 13:12.

Takoj na začetku druge četrtine so zeleni vzeli stvari v svoje roke in povedli (15:13), a so domači takoj odgovorili z izjemnim zabijanjem. Gostje se niso zmedli in takoj zadeli koš za tri točke. Tak potek igre je bil skozi celotno drugo četrtino. Ljubljančani so se veliko menjavali, bilo je veliko izsiljenih prostih metov, pri domačih pa je blestel Imran Polutak, ki je kot center zadel veliko košev in dobil veliko skokov. Žal on sam ni mogel obrniti rezultata v prid domačih. Druga četrtina se je končala z rezultatom 27:28.

V tretji četrtini so gostje spet imeli vajeti v svojih rokah. Takoj so povišali prednost in držali razliko dveh točk kar nekaj časa (27:30). A takrat je domača ekipa povsem ponorela. Začeli so igrati odlično, imeli so močno obrambo in zelo uspešen napad z Imranom na čelu. Tako so povedli z najvišjim  vodstvom na tekmi (39:30). Kasneje so storili nekaj napak, tako da se je tretja četrtina končala z rezultatom  42:36.

V zadnji četrtini so domačini nekaj časa držali vodstvo, a gostje so jih na žalost z uspešnimi meti za tri točke postopoma dohitevali. Rezultat na koncu zadnje četrtine je peljal v podaljšek -  52:52.

V petminutnem podaljšku  so se zbudili domači navijači. Z dokaj glasnim navijanjem se je videlo, da so košarkarjem spodbudili borbenost. Igra domačinov je bila spet taka kot v tretji četrtini, in tako so povedli s petimi točkami razlike. Vodstvo so držali do konca tekme in zmagali z rezultatom 66:61.

Na tej tekmi smo lahko videli dobro igro, obe ekipi pa sta bili bolj učinkoviti v obrambi kot v napadu. Pri domačih je bil zagotovo igralce tekme Imran Polutak. Osvojil je veliko točk, osvojil veliko skokov za žogo in izsilil veliko prostih metov.

Izjava:

kapetan  domačih Domen Janc
Tekma je bila napeta in odlična. Ponovno se moramo izkazati tudi na zadnji tekmi in končati s  spektakularnim koncem. Sam sem s svojo igro zadovoljen.

 

Kot druga ekipa pa je v finale napredovala ekipa SUAŠ Ljubljana, ki je s 27:71 ugnala košarkarje iz Celja.  (4:19, 11:13, 12:23, 0:16)



Po končani tekmi za 3. mesto so slavili Bežigrajčani, ki so z 81:75 premagali celjske gimnazijce.


Izjava:


Jan Novak, kapetan košarkarske ekipe gimnazije Bežigrad:
Tekma je bila v bistvu zelo sproščena. Sem smo se prišli zabavat in da se malo sprostimo od ligaških tekem. Zmagal pa je najboljši.


IMG 1716IMG 1890


4. tekma: Na veliko veselje domačih navijačev, dijakov in mentorjev je ekipa Srednje elektro šole in tehniške gimnazije ŠC Novo mesto prikazala odlično predstavo na parketu. Košarkarji so uspeli že četrtič zapored ubraniti naslov državnih prvakov. Izid finalne tekme je bil 73:50, potem ko so oranžno-beli ob polčasu vodili s 44:24.


Za zmago so prispevali: Marinč, Zupan 17, Zatežič 14, Ritlop 14, Janc 10, Jeseničnik 9, Polutak 5, Prus, Kužnik 2, Osolnik, Šteblaj, Verbič.


Izjava:

Nejc Zupan, igralec ekipe SEŠTG:
V tekmo smo šli z dosti energije in z veliko željo po novem naslovu državnih prvakov. V začetku tekme smo povedli z veliko razliko in to držali do konca.

prvakiIMG 1990semaforpokal

Najboljši strelec državnega prvenstva je bil Klemen Požin (Gimnazija Lava) z 38 točkami, za najkoristnejšega igralca je bil izbran domačin Domen Janc, poleg njiju pa so si zaslužili mesto v najboljši peterki še Jan Novak (Gimnazija Bežigrad), Jean Luca Biblija (SUAŠ Ljubljana) in Nejc Zupan (SEŠTG ŠC NM).


peterkaIMG 1977IMG 1973IMG 1889

Nikola Dugandžija, navijač
Neverjetno vzdušje, še posebej med navijači, z bobni in trobentami glasno podpiramo Center. Moram pohvaliti ostale navijače, kjub temu da so rivali, izredno fer navijanje. Zadovoljni smo, da lahko kljub malemu številu grl lahko ustvarimo neverjetno vzdušje.

Štefan David, direktor ŠC Novo mesto
Na današnjem tekmovanju so se odvile tri vrhunske tekme. Kaže, da smo zmagali in postali državni prvaki. Sem prezadovoljen in ponosen na ekipo, saj sem to zmago tudi pričakoval. Predstavljal sem si, da bo v finalu težko, vendar kot kaže, bomo z veseljem slavili. Košarkaši so se odlično odrezali in kar je treba poudariti je, da smo na Centru na to zelo ponosni.

Ekipo prvakov sestavljajo:

Matic GABRIJEL
Domen JANC, kapetan ekipe
Matic JESENIČNIK
Martin KRAMPELJ 
Klemen  KUŽNIK
Aljaž MARINČ
Tim OSOLNIK
Imran POLUTAK
Jure PRUS
Jure RITLOP
Matic ŠIŠKA
Bor ŠTEBLJAJ
Žiga VERBIČ
Žiga
ZATEŽIČ
Nejc
ZUPAN

Trener in vodja ekipe:
 Đuro
OLUIĆ


Tekme spremljali: Rok Volaj, R4a, Amadej Papež, Jan Pristov, T2a

Izjave: Urška Didovič, Teja Urbančič, Tinka Golob, Nejc Šuštarič (vsi T2a)

foto: prof. Mile Božić, Gal Pavlin, T2a