Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

24. januar 2014

Košarkarji napredovali v polfinale

V ŠD Leona Štuklja se je danes odigral četrtfinale državnega prvenstva v košarki za dijake. Turnirja so se udeležile tri ekipe in odigrale tekmo po sistemu vsak z vsakim. Pravico na igrišču sta delila Blaž Adamič in Matjaž Iskra. Gledalci na tribunah so si ogledali zanimive predstave, ki so jih dijaki prikazali na parketu. Košarkaši so veliko akcij zaključevali atraktivno in tako zbujali zaspane navijače.  Domača ekipa je zasluženo osvojila prvo mesto in se uvrstila v polfinale.



1. tekma

Srednja elektro šola in tehniška gimnazija - Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran   88:51

Domen Janc, Jure Ritlop, Imran Polutak, Žiga Zatežič in Nejc Zupan so bili prvi izbranci domačega mentorja Đura Oluića, ki so odlično začeli proti dijakom iz Pirana. Do prvih točk so prišli zelo hitro, saj je žogo po otvoritvenem skoku priboril 209 centimetrski Polutak, ki jo je dobil Janc in uspešno zaključil. Po treh minutah igre so oranžno-beli osvojili delni izid 8:0. Košarkaši v zelenih dresih so prvi koš dosegli izza črte 6,75 m (8:3). Sodnika v prvi četrtina nista bila veliko zaposlena, saj je bila igra dijakov čista in hitra. Storjenih je bilo malo osebnih napak. Domači so prikazali tudi navijačem lepe akcije, ki so bile zaključene tudi z zabijanjem (14:7). Pri oranžno-belih je bilo veliko akcij odigranih na najvišjega, ki se je odlično znašel pod košem in dosegel 12 točk v osmih minutah. Zadnji napad je zaključil Zupan s trojko 23:11. Med odmorom so nastopile tudi Afne.

Drugo četrtino so domači začeli v isti postavi in branili 12 točk naskoka. Pirančani so prvi napad zadeli iz pol razdalje. Novomeščani pa so ostali razigrani in se igrali, kot da so na treningu. Njihove akcije so izgledale zelo preproste in učinkovite. Po uspešnem prodoru Zupana in osvojeni točki iz prostega meta je priložnost dobil Tim Osolnik in ga zamenjal. Po petih minutah igre dve osebni napaki na obeh straneh. Zaradi visoke prednosti (36:22) se je mentor Đuro Oluić odločil spočiti Polutaka, ki je do takrat že dosegel 22 točk in v igro poslal Bora Šteblaja. Priložnost so dobili tudi Klemen Kužnik, Aljaž Marinč in Matic Jeseničnik. Tako je bila peterka sestavljena iz najmlajših igralcev v domači vrsti. Do konca četrtine so razen Marinča vsi dosegli prve točke na tekmi (45:26).

Zaradi dobre predstave mladih je peterka ostala nespremenjena. Gostje so jih želeli zmesti s consko obrambo, kar pa jim ni uspelo, saj vsi po šolskih obveznostih trenirajo v KK Krka in se znajo odzvati tudi na pritisk v napadu. Semafor je po osmih minutah igre kazal 62:40 za Novomeščane. Ponovno so nastopile Afne.

V zadnji četrtini so stopili na parket Jure Ritlop, Imran Polutak, Žiga Zatežič, Nejc Zupan in Matic Šiška, ki so obranili prvi napad Pirančanov. Odlično so sodelovali v napadu in dosegali koše tudi z zabijanjem (71:42). Do konca je Đuro opravil še nekaj zamenjav, kar pa ni vplivalo na rezultat. Polutak je zaključil tekmo s trojko v zadnji sekundi (88:51).



Igralci SEŠTG: Aljaž Marinč, Domen Janc, Žiga Verbič, Klemen Kužnik, Tim Osolnik, Bor Šteblaj, Matic Šiška, Žiga Zatežič, Nejc Zupan, Jure Ritlop, Imran Polutak, Matic Jeseničnik.

Igralci GEPŠ: Jan Barbarič, Žiga Končarevič, Keni Hvalec, Marko Jovanovič, Sebastjan Borse, Luka Čandek, Batista Mance, Luka Cvatičanin, Nik Klinc, Aleksander Pavlovič, Niki Boroja.


2. tekma

SEŠTG - Gimnazija Šentvid   58:50

V drugi tekmi so se pomerili dijaki SEŠTG in ekipa Gimnazije Šentvid. Tekma je bila vseskozi napeta. Kljub napornim borbenim minutam pa je domači ekipi uspelo premagati goste. Končen rezultat dvoboja je bil 58:50 (15:14; 12:10; 9:15; 22:11).

Tekma se je začela z dobljeno žogo za dijake SEŠTG. Kljub dobljeni žogi se oranžni niso preveč potrudili na začetku. Tako je nasprotujoča ekipa zadela prve koše današnje tekme in si priborila 4 točke prednosti. Prebudili so se tudi domači, ki so svoj prvi koš beležili z metom za tri točke. Kmalu pa so si priborili prednost s prostimi streli (7:6). Igra pa se je spet izenačila. Dijaki v modrem so dijake SEŠTG neprestano dohitevali, ti pa so uspeli ohraniti nekaj prednosti. V ekipi SEŠTG je zopet najbolj blestel Imran Polutak, ki je vključno z dvema prostima metoma priboril 6 točk, ter Jure Ritlop, ki je zadel dve trojki. Končen izid v prvi četrtini je bil 15:14 za domače.

Druga četrtina se je začela zelo. Prvi koš so zadeli Novomeščani, vendar so jih nasprotniki takoj ujeli. Dijaki Gimnazije Šentvida so igrali zelo visoko obrambo in tako izvedli nekaj uspešnih protinapadov. Domači pa so še vedno za največ tri točke vodili (23:20), reševali pa so jih predvsem prosti meti, drugače bi bila igra vseskozi izenačena. Padlo je zelo malo košev. Modri pa so jih vseskozi uspešno napadali, vendar so jih oranžni večkrat več kot uspešno blokirali. Zaradi agresivnega igranja je bilo videti veliko napak in tudi padcev dijakov z obeh strani. Četrtina se je končala z izidom 27:24.

Nizki start v tretji četrtini se je videl na strani obeh ekip, ki so si želeli že enkrat določiti končen izid tekme. Tokrat pa so gosti začeli z zadevanjem (27:26). Tekmovalci se niso kar tako utrudili. Še vedno je potekala napeta igra. Nato je ekipa Gimnazije Šentvid prvič izenačila tekmo s 34:34. Novomeščani pa se niso vdali in kmalu so si spet pridobili na prednosti z uspešnim zabijanjem. Gostujoči ekipi dijakov pa je končno uspelo ohraniti prednost in končati tretjo četrtino z izidom 36:39.

Gostje so se v zadnji četrtini zadeli prvi koš (36:41). Nobena ekipa se ni dala, vendar so se dijaki od takšne igre že pošteno utrudili. Novomeščani so se z odličnimi protinapadi prebijali skozi igro in nato z odločilno trojko izenačili na 45:45. Sledila je prava borba pod koši, seveda kri ni tekla, ampak se je zgodilo kar nekaj prekrškov. Domača ekipa se je nato razživela. Z odličnimi protinapadi, zabijanji, trojkami in tudi zelo dobrimi bloki v obrambi so si priborili deset točk prednosti. Najbolj je blestel Nejc Zupan, ki je zadel kar 12 točk. Tako jim je prednost uspelo ohraniti in igra se je končala z izidom 58:50 za dijake SEŠTG.

Igralci Srednje elektro šole in tehniške gimnazije: Aljaž Marnič, Domen Janc, Žiga Verbič, Klemen Kužnik, Tim Osolnik, Bor Šteblaj, Matic Šiška, Žiga Zatežič, Nejc Zupan, Jure Ritlop, Imran Polutak in Matic Jeseničnik.

Igralci Gimnazije Šentvid: Rupnik, Jan Bešter, Darko Lovišček, Bruno Jurič, Domen Novak, Matic Brvar, Tevž Ružič, Andraž Rogelja, Miha Inocente in Filid Leskovar.


Četrtfinale so spremljali: Rok Volaj, R4a,  Janez Janežič in Amadej Papež, T2a



Izjave:

Imran Polutak, najboljši strelec naše ekipe na tekmi proti gimnaziji Piran


»Tekma ni bila nič posebnega, igrali smo »svoj basket« in zmagali. Z našo igro sem zadovoljen, danes sem bil pa tudi sam strelsko razpoložen in dal vse od sebe kot vedno na tekmah in to se je tudi obrestovalo. Pričakujem, da pridemo v polfinale in uspešno igramo tudi naprej.«

trener Djuro Oluić po prvi tekmi

»Prvo tekmo smo odigrali proti gimnaziji Piran, fantje so igrali maksimalno resno in skoncentrirano, tako da smo že v samem začetku povedli z visoko prednostjo in jo obdržali do konca tekme. Na parket je stopilo vseh 12 igralcev in dali so vse od sebe. Naslednja tekma je proti gimnaziji Šentvid, poznamo njihovo igro, saj smo jih premagali pred enim mesecem in upam na najboljše. Upam, da se uvrstimo v polfinale in še naprej. Ekipo pa lahko pohvalim, saj so se odlično odrezali.«

Izjava trenerja po drugi tekmi

Pred drugo tekmo smo vedeli, da smo že naprej. Šentvid je namreč izgubil tekmo proti fantom iz Pirana. Na koncu smo odigrali dober “trening” in uspelo nam je zmagati. Uvrstili smo se v polfinale. Nadaljevanje si želimo odigrati v domači dvorani.


Nejc Zupan

Tekme niso bile preveč zahtevne, najprej smo igrali z gimnazijo Piran. Na začetku tekme smo naredili veliko razliko, potem pa to vodstvo obdržali do konca tekme. Ker gre samo ena ekipa naprej in smo bili zmagovalci že po prvi tekmi, smo drugo odigrali malo lažje, vendar vseeno zmagali za 8 točk in s prvim mestom odhajamo v polfinale.«

Boris Plut,ravnatelj SEŠTG

»Glede igre sem s prvo tekmo zadovoljen, pri drugi se je opazilo, da niso igrali na polno, vendar smo na koncu vseeno zmagali. Vesel sem, da ni bilo nobene poškodbe. Pričakujem, da se bodo uvrstili v sam vrh, saj so zelo dobra ekipa. Imajo kvaliteto in tudi širino, kar pomeni, da se lahko ključne igralce razbremeni in dobijo priložnost tudi ostali.«


Izjave pripravila: Martin Lozar in Maša Resnik, T2a
foto: Gal Pavlin,T2a

košarkarji 2013 14IMG 0209IMG 9972IMG 0053