Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

17. januar 2014

Košarkarice obstale v četrtfinalu

Danes se je ženska ekipa ŠCNM SEŠTG  v domači ŠD dvorani Leona Štuklja pomerila z vrstinicami iz GSŠ Rudolfa Maistra (rdeče). Na tekmi sta pravico delila sodnika Matic Kralj in Matjaž Iskra. Kamničanke so presenetile že na samem začetku. Ekipa mentorja Kristijana Turka pa do konca ni uspelo ujeti gostiteljic. Navijači ŠC NM so na zasedenih tribunah držali pesti za vsako točko. Nasprotnice iz Kamnika so bile v četrt finalu premočen zalogaj za Novomeščanke. Končni rezultat 31:42 (7:14; 11:11; 7:11; 6:6)


Srednja elektro šola in tehniška gimnazija : Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra

SEŠTG strelke: Špela Matkovič 15, Neža Gregorič 8, Klara Zajc 2, Lana Korasa 2, Maruša Strmec 2, Ana Staniša.

Tekmo so odlično odprle Kamničanke. V prvem skoku so osvojile žogo in pri prvem metu bile uspešne za 3 točke, kar je Novomeščanke nekoliko pretreslo. Tako so imele začetne težave pri prenosu žoge na drugo polovico, zato je rdečim uspelo narediti delni izid 0:7. Po štirih minutah je za bele prva zadela Maruša Strmec. Kasneje se je lažje poškodovala Špela Matkovič in mentor Kristijan Turk je bil prisiljen opraviti prvo menjavo. Na parket je poslal Klaro Zajc. Gostujoča ekipa je bila odločnejša v napadu in zadevala lahke koše pod obročem. Največja prednost je bila 4:14, vendar jo je zmanjšala Neža Gregorič v zadnji sekundi s trojko (7:14).

Drugo četrtino so ponovno bolje začele Kamničanke. Z dobro obrambo so v hitrem napadu dosegale koše in po možnosti še izsilile osebno napako (7:21). Po minuti odmora na zahtevo mentorja Turka je vstopila ponovno Špela Matkovič, ki se je kasneje izkazala pri podajah v napadu in uspešnih metih s pol razdalje. Tako so punce pokazale boljšo igro in zmanjšale razliko (15:25). Semafor je po polčasu kazal 18:25.

V drugem polčasu so bolje začele domače in se približale na štiri točke zaostanka (21:25). Vendar se gostujoča ekipa ni zlahka predala in še naprej osvajala lahke koše. Do lažje poškodbe je prišlo tudi pri Kamničankah, zato so morale z vrečko ledu skočiti na pomoč tudi dekleta z zdravstvene šole. 25:34

V zadnjih 8 minutah so se Novomeščanke najbolje izkazale v obrambi na tekmi. Tako so trije minutni napadi Kamničank končali brez doseženih točk. Škoda, ker jim je do konca tekme zmanjkalo časa, da bi ujele razliko, ki so jo gostiteljice v rdečih dresih nanizale v prvi četrtini. Kljub izenačenem rezultatu v zadnji četrtini (6:6).
Končni rezultat je bil 31:42.

prof. Kristjan Turk, trener ekipe SEŠTG ( med polčasom)
Sedem točk niti ni tako velik zaostanek, naša taktika je čim bolje igrati in izgubiti čim manj žog, vidi se , da se punce trudijo in lepo igrajo, klub temu, da je nasprotna ekipa boljša se punce zelo trudijo.

prof. Djuro Oluič, trener košarkarske ekipe dijakov
Punce so zelo borbene, dajejo maksimum od sebe, celo malo več in zelo presenečajo po košarkarskem znanju.

Boris Plut, ravnatelj SEŠTG

Punce igrajo proti favorizirani ekipi, z njihovo igro sem zelo zadovoljen, saj bo drugo leto ista ekipa in gremo lahko stopničko višje. Pri tej tekmi bomo morali priznati poraz, ampak obe ekipi igrata pošteno, zmaga pa bo pripadla iskreno boljši ekipi.

Neža Gregorčič, kapetanka domače ekipe
Na tekmo smo šle zelo sproščeno, saj nismo imele nobenih pričakovanj. Pošteno smo se borile, ampak smo na koncu izgubile.


Trenerka Kamnika
Punce so igrale pod svojimi zmožnostmi in mojimi pričakovanji, saj bi lahko igrale veliko boljše in se veliko bolj trudile. Z zmago smo sicer zadovoljne, ampak to ni bila njihova realna igra.

prof. Kristjan Turk, trener ekipe SEŠTG
Naše punce so igrale nad pričakovanji, glede na to, da smo bili 3. uvrščena ekipa s področja, smo bili že v podrejenem položaju na papirju, prvouvrščena ekipa Kamnika je bila seveda favorizirana in je igrala za razred ali dva bolje, ampak so punce z borbenostjo dosegle dober rezultat. Borile so se do konca, glede na to, da je drugo leto enaka ekipa se bomo potrudili in mogoče stopili tudi stopničko višje.


Poročilo s tekme: Rok Volaj, R4a
izjave: Rebecca Perše in Mateja Šobar, T2a
foto: Nejc Požun, R2E

košarkarice18 img 714814 img 711413 img 7111