Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

10. april 2014

Jakob Fabjan bronast na evropski naravoslovni olimpijadi EUSO

Jakob Fabjan iz T2A je od 30.3. do 5.4. 2014 skupaj s še petimi vrstniki branil slovenske barve na 12. evropski naravoslovni olimpijadi EUSO v Atenah in se je domov vrnil z bronasto medaljo. Na olimpijadi EUSO iz vsake sodelujoče države tekmujeta dve ekipi, v kateri so po trije dijaki, ki tekmujejo v iskanju rešitev znanstvenih problemov s področja biologije, fizike in kemije. Do rešitev jih pripeljejo uspešno opravljeni eksperimenti, ki jih izvajajo v laboratorijih znanstvenih inštitucij kot so fakultete in inštituti. Jakob je tekmoval skupaj z Jako Pelaičem (Gimnazija Škofja Loka) in Živo Ramšak (II. Gimnazija Maribor) in je bil v skupini zadolžen za reševanje nalog s področja kemije, ki jih je tudi zelo uspešno reševal.

Jakob2

Dobljena bronasta medalja predstavlja Jakobu priznanje za dosedanji trud ter veliko spodbudo za nadaljnje trdo delo na področju naravoslovja. Jakobova medalja je po lanskoletni srebrni medalji Roka Šikonje že druga medalja v dveh letih, ki so jo dijaki Srednje elektro šole in tehniške gimnazije osvojili na evropski naravoslovni olimpijadi EUSO. Ti medalji in veliko število priznanj na državnem tekmovanju EUSO našo šolo uvrščajo med tri najuspešnejše slovenske šole, kar je odraz kvalitetnega, skrbno načrtovanega in sistematičnega dela na področju naravoslovja ter velike motiviranosti in sposobnosti naših dijakov, da posegajo po najvišjih mestih.
Jakobu, njegovim mentorjem in vodstvu Srednje elektro šole in tehniške gimnazije je čestital tudi g. Štefan David, direktor Šolskega centra Novo mesto.

IMG 9698IMG 9699 IMG 9704IMG 9706