Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

15. maj 2014

Ekskurzija v GEN-I Krško in L-TEK Šentjernej

V sredo, 14. 5. 2014, smo se dijaki ER3E/RE3E in E1TA odpravili na strokovno ekskurzijo.Najprej so nas sprejeli v družbi GEN-i, kjer smo se dijaki razdelili v 2 skupini, ki sta se udeležili 2 različnih dejavnosti. Tako smo dijaki ER3E/RE3E najprej spoznali, kako je človeštvo energijsko vedno bolj potratna družba, spoznali smo prednosti in slabosti različnih vrst elektrarn (jedrske, vodne, vetrne, sončne, toplotne, plinske) in ugotovili, da bi morali korenito spremeniti svoje individualne navade, da bi porabili manj energije, kar pa v globalnem oziru seveda ne bi zadoščalo v smislu varovanja okolja, saj je gospodarstvo še vedno zdaleč največji porabnik energentov. Nato smo se spustili v kletne prostore družbe GEN-i, kjer smo imeli dovolj časa, da smo preizkusili razne naprave in instrumente.
Potem smo se odpravili v podjetje L-TEK v Šentjerneju, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo elektronskih modulov ter elektromehanskih elementov za elektronsko industrijo. Gre za uspešno podjetje, ki je lani prejelo priznanje Dolenjsko-posavska gazela 2013. Prijazna vodiča sta nam razkazala proizvodnjo in nam predstavila posamezne dele proizvodnega procesa. Poudarila sta, da gre za podjetje, ki potrebuje dobre strokovnjake, zlasti inženirje strojništva, ki znajo »prebrati« risbe, in dobre programerje. Ker je njihov cilj nadaljnja avtomatizacija proizvodnega procesa, je logično, da potrebujejo/bodo potrebovali sodelavce z odličnim znanjem.

Strokovna ekskurzija gen i in l tek