Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

16. junij 2014

Ekskurzija na Dunaj

V ponedeljek, 9.6.2014, smo se dijaki prvih letnikov tehniške gimnazije v zgodnjih jutranjih urah odpravili na Dunaj. Po dolgih urah vožnje smo končno prispeli v cesarsko mesto z bogato zgodovino in številnimi prečudovitimi znamenitostmi.

Najprej smo se z avtobusom zapeljali po mestnem obroču – ringu ter si ogledovali znamenite stavbe, kot so parlament, opera, mestna hiša, Prater ter še mnogo drugih. Avtobus smo zapustili pri Hofburgu (bivši cesarski dvorec), se sprehodili skozi mesto ter imeli prosti čas za kosilo in obisk trgovinic na znani ulici Kärntner Straße. Potem smo si ogledali galerijo Albertina, kjer smo videli dela svetovno znanih slikarjev. Po napornem dnevu smo se končno odpravili proti mladinskemu hostlu. Nad njim smo bili zelo navdušeni, saj je bil lepo urejen.

Naslednji dan smo hostel takoj po zajtrku zapustili. Odpravili smo se na ogled čudovitega dvorca Belveder. Seveda pa nismo izpustili tudi najbolj obiskane turistične znamenitosti, Schönbrunn.

Pred kosilom nas je čakal še ogled mogočne Štefanove cerkve. Tam je pokopan Slovenec Jurij Slatkonja, rojen v Novem mestu.

Preden smo se odpravili domov, smo si v Narrenturmu ogledali še muzej patološke anatomije.

Pozno popoldne smo Dunaj zapustili in se odpravili proti domu, kamor smo prispeli v poznih večernih urah. Ekskurzija nam bo ostala v lepem spominu.

 

Anja Sever, Maruša Salopek in Melani Štamcar, T1B

dunaj