Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

2. julij 2013

Zaključek poletne šole elektrotehnike in računalništva

Poletne šole elektrotehnike se je udeležilo 15 učencev. Ob preprostih eksperimentih z različnimi vsakodnevnimi predmeti so učenci spoznali številne lastnosti in učinke elektrike. Preverili so, kako svinčnik vpliva na električni tok, izdelali baterijo, ki resnično deluje, in očarali svoje prijatelje s plešočim magnetkom. Pri razumevanju pojavov in delovanja vezij smo pomagali učitelji mentorji.

Poletna šola iz področja računalništva je bila organizirana na temo izdelava spletne strani ter izdelava preproste računalniške igre s programom Scratch. Sodelovalo je 13 učencev. Prvi dan so učenci spoznali osnove programiranja in okolje Scratch. Izdelali so računalniško igro Ribe, kjer igralec vodi morskega psa in je ribe, ter se izogiba strupenih rib. Drugi dan v četrtek, otroci so se učili izdelati spletno stran v okolju Wordpress. Po korakih so opravili registracijo, pridobili spletno mesto za svojo stran, naučili se dodajati tekstovne, slikovne ter video priloge, spreminjati predloge, urejati oblikovanje ter dodajati kategorije. Vsak otrok je izdelal svojo spletno stran. Tretji dan pa so se učenci podali na slikanje okolice šole, slike pa so kasneje tudi digitalno urejali in preoblikovali.

Vsi udeleženci poletne šole so ob zaključku dobili pisno pohvalo. 

e1e2r1r2skupna