Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

7. maj 2013

Teden knjige: 23. - 26. april

23. april je bil pred sedemnajstimi leti proglašen za Mednarodni dan knjige. Na ta dan sta umrla dva velikana svetovne književnosti: Miguel Cervantes in William Shakespeare.
Tudi v Sloveniji različne kulturne in izobraževalne institucije obeležijo ta dan s prireditvami, ki so povezane z branjem, distribucijo knjig in promocijo literature. Dejansko je temu posvečen ves teden.
Na naši šoli je skupina dijakov pod mentorstvom profesorice Marjane Pogačnik pripravila uro poezije v angleškem jeziku. Pesmi so interpretirali dijaki: Matej Baša R1A, Nives Štupar, Jernej Slak, Marko Kuzmanovič in Tadej Pečar T3A ter Aljaž Bukovec T4B. Glasbeno in vizualno podobo je oblikoval Martin Fir T3A. 
Vsak dijak je izbral eno od predlaganih pesmi, poiskal ustrezno literaturo in prebral kritike, pregledal različne interpretacije in potem oblikoval svojo verzijo. V tretjih in četrtih letnikih so spodbudili dijake, da so komentirali predstavitve in odgovarjali na zastavljena vprašanja.
Sklop pesmi je sicer obvezno branje za tiste, ki bodo maturo iz angleščine opravljali na višjem nivoju. Hkrati pa je namenjen premisleku o tem, kakšno moč ima poezija in kako so pesmi aktualne, čeprav so bile napisane že pred mnogimi leti ali celo stoletji.

Zapisala: Marjana Pogačnik

2013 04 26 12 45