Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

1. februar 2013

ŠKL: Nogometašice z zmago na vrh lestvice

ŠKL: ŠC NOVO MESTO - 3. GIMNAZIJA MARIBOR   6:2

Zadnji dan v januarju se je v Športni dvorani Leona Štuklja odvijala 6.  tekma ŠKL med dijakinjami ŠC NOVO MESTO in III. gimnazijo Maribor. Do sedaj so Novomeščanke zasedale 2. mesto, dekleta s Štajerske pa so bile vodilne in so imele točko prednosti. V primeru zmage bi Novomeščanke skočile na prvo mesto, do konca kvalifikacij pa sledita dve še tekmi.

Po nekaj napakah in nekaj  nezbranosti na igrišču so domača dekleta le prišle do prve resne priložnosti. Ponudila se jim je v drugi minuti prve četrtine, vendar se je odlično izkazala vratarka Špela Petrovič, ki je obranila strel Simone Jelovšek. Pol minute kasneje se je ista igralka znašla v boljši poziciji in dosegla prvi gol na tekmi.  Po prvem zadetku se je igra spremenila v bolj zanimivo in izenačeno.  Obe ekipi sta pritiskali v napadu, željni zadetka. Tako pa se je v zadnji minuti uresničil pregovor, kdo ne da, dobi … Na njihovo srečo je žoga, po strelu iz kota, Teje Gorenc zadela gostujoča igralko, ki je dosegla avtogol. 2:0

V naslednjih 12 minutah so Mariborčanke morale spremeniti svojo igro in začeti nekoliko bolj napadalno, saj so morale nadoknaditi 2 gola zaostanka. Že v prvi minuti so prišle do prvega strela, vendar žal neučinkovitega. Domača vratarka Jasmina Šinc je hitro poslala žogo v ogenj do Amine Mujanovič, ki se je znašla sama pred gostujočimi vrati in bila neuspešna. V šesti minuti pa je prišlo tudi do manjše poškodbe mariborske vratarke. Zaradi petih prekrškov v domači vrsti je sledil strel z 10 metrov. Izvajala ga je kapetanka Karmen Ulbin, ki je priložnost izkoristila in zadela v desni zgornji kot. Sledil je hitri mrzli tuš za gostujoče. Po hitrem protinapadu Lare Markelc in podaji pred gol se je izvrstno znašla Amina Mujanovič za ponovno vodstvo dveh golov. Gostujočemu trenerju ni preostalo drugega kot izkoristiti minuto odmora. Vendar se Novomeščanke niso dale zmesti, še  naprej so agresivno napadale, prišle do kar nekaj strelov, vendar brez uspeha, razen v zadnji minuti, ko je Lara Markelc uspešno zabila gol za rezultat polčasa 4:1.

 

V tretji četrtini ponovno borbena igra, obe ekipi igrali napadalno. Tako je že v prvi minuti po strelu kapetanke Larisse Šoronde Simona Jelovšek počakala na odbito žogo in jo enostavno porinila v mrežo (5:1). V drugi minuti je delilec pravice pokazal tudi rumeni karton za dve igralki, in sicer: Amini Mujanovič in kapetanki gimnazije. Videli smo veliko priložnosti obeh ekip, prekrškov in zanesljivo opravljeno delo obeh vratark. V šesti minuti si je Karmen Ulbin zaslužila drugi rumeni karton, zaradi katerega je bila izključena. Tako so imele Novomeščanke dve minuti časa, da dosežejo nov zadetek, saj so imele na igrišču igralko več. Želja se jim je tudi izpolnila 5 minut pred koncem. Gostujočo vratarko je premagala Lara Markelc za 6:1. Sledila je napaka domačih igralk. Dve minuti pred koncem so naredile prekršek in izpolnile bonus petih prekrškov, sledil je strel z 10 metrov. Priložnost je izkoristila Anja Fladung (5:2). V zadnji minuti pa je zmanjkalo živcev domači kapetanki, ki je storila dva prekrška in dobila rumeni karton. Mariborčanke tega niso izkoristile in tako je semafor po 36 minutah igre kazal 6:2 v korist domačih deklet.

Zadnjo četrtino so nadaljevale  z odlično igro, saj so dosegle sedmi gol že v prvi minuti. Amina je bila uspešna tudi v naslednjim napadu, vendar je bil zaradi prekrška razveljavljen. Domače so še kar sunkovito napadale in Mariborčankam povzročale veliko težav iz hitrih napadov in iz prostih strelov. Takoj po vstopu v igro v 5. minuti je s prvim dotikom žoge zabila razigrana Amina (8:2). V zadnji minuti je prišlo do petega prekrška, s katerim so dobile Štajerke priložnost zmanjšati zaostanek, vendar se je Amina Mujanovič odlično izkazala tudi v branjenju domače mreže!

Sodnik: Sadet Velič

Mentor domačih: Matjaž Ferkolj

Mentor gostov: Dejan Korotaj

Matjaž Ferkolj,trener domače ekipe:

Tekma je danes potekala po pričakovanjih, ker sem verjel v svoje punce, da so favoritke oz. da veljajo za ene najboljših, kakor smo ocenili po tekmah, ki smo jih imeli že lani in letos. Želele so si zmage in upoštevale moje napotke. Za nami je 6 tekem, z današnjo zmago smo prehiteli Maribor in smo tako vodilni na lestvici. Upam in verjamem v svoje igralke, da bodo obdržale prvo mesto, da bomo imeli zaključni turnir v Novem mestu.

 

Rok Volaj, R3a

nogometasice sc nm