Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

3. april 2013

ŠKL: Nogometašice v finalu

Točno ob 11. uri se je v ŠD Leona Štuklja začelo polfinalno tekmovanje v nogometu za dijakinje. Pred prvo tekmo smo slišali slovensko himno ter govor direktorja Štefana Davida, ki je zaželel dekletom uspešen zaključek v ŠKL tekmovanju.

Na prvi polfinalni tekmi so se domačinke ŠC NM pomerile z dijakinjami Ekonomske srednje šole Murska Sobota. Prepričljivo so zmagale z rezultatom 11:3 in se uvrstile v finale!

Strelke: Larissa Šoronda 5 golov, Amina Mujanovič  4, Simona Jelovšek  1, Helena Plut  1

Na drugi polfinalni tekmi so se pomerile dijakinje iz Gimnazije Brežice proti III Gimnaziji Maribor. Brežičanke so bile boljše od Mariborčank in slavile s 5:3.

Nogometašice obeh ekip so bile v prvi četrtini dokaj izenačene. Pripravile so si veliko priložnosti za zadetek, vendar so bile na žalost premalo natančne. V deveti minuti pa smo pred vrati Prekmurk videli veliko zmedo in na vse zadnje tudi zadetek Amine Mujanovič, ki je povedel oranžne v vodstvo. V naslednjem hitrem protinapadu je prišlo do prekrška nad Larisso Šorondo, ki je izvajala prosti strel. Gostujoča vratarka je ubranila strel, vendar je bila Simona Jelovšek na pravem mestu in okroglo usnje porinila v mrežo.

V drugi četrtini smo videli kar nekaj neuspešnih strelov iz razdalje. Zato pa se je toliko bolj izkazala domača kapetanka Larissa, ki je zadela v daljši kot vratarke in povedla na 3:0. S strani domačink pa smo videli še kar tri zadetke in do polčasa so si zagotovile ogromno prednost. 6:0

V naslednji četrtini so gostujoče nogometašice začele nekoliko bolj obetavno in že v začetnih minutah znižale razliko. Kmalu za tem pa je domača kapetanka dosegla svoj tretji zadetek. Med strelce se je vpisala tudi Helena Plut, ki je zabila v mrežo za rezultat 8:1.

 V zadnjih dvanajstih minutah pa so Novomeščanke dokončno odločile tekmo. Amina Mujanovič je bila uspešna enkrat, kapetanka pa dvakrat in semafor je po končani zadnji četrtini kazal 11:3.

Izjava domačega trenerja Matjaža Ferkolja:

Zelo sem vesel, ker je bila polfinalna tekma v Novem mestu. Dekleta so se tudi zelo veselila, ker so tekmo pred finalom odigrale na domačem terenu.  Odigrale so tako, kot smo bili dogovorjeni in so se držale načrta. Dale so vse od sebe in moram jih pohvaliti za odlično predstavo.  

Kaj je tvoja pomembna naloga kot kapetanka (Larissa Šoronda) ekipe ŠC NM? Na polfinalni tekmi si bila uspešna kar petkrat. Koliko golov si do danes največ dosegla na tekmi? In kaj pričakuješ od soigralk na finalu?

Moja glavna naloga je, da soigralke spodbujam v dobrem in slabem ter jim med igro pomagam. Danes sem bila kar dobra in sem zelo zadovoljna s svojo predstavo. Kar se tiče golov,  se mi zdi da sem jih dosegla tudi več, vendar jih nikoli ne štejem, ker mislim, da je pomembnejša igra celotne ekipe kot posameznika.

Na finalu pričakujem, da bodo punce dale vse od sebe, da nasprotnic ne podcenjujejo in da so skoncentrirane na našo igro. Želim še dobro igro, saj dobro treniramo in se psihično pripravljamo na zaključek tekmovanja ŠKL. Upam, da nam uspe, saj bi bile že 4-krat zapored državne prvakinje.

nogometasice polfinale2013polfinalna nogomet punce

Rok Volaj, R3a