Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

9. oktober 2012

ŠKL: Nogometaši začeli z remijem

Igro so začel dijaki iz Brežic. Takoj v prvih minutah so prevzeli pobudo, imeli so večjo posest in tudi večkrat streljali proti vratom odlično razpoloženega vratarja Jaša Brulca. Novomeščani so si nato priborili žogo in krenili v napad. Proti brežiškim vratom je prvi streljal Grega Laj, a neuspešno, tako je bil rezultat ob koncu  1. četrtine še vedno  0:0.
            V drugi četrtini je že v  4. minuti Rok Baznik zabil gol za goste, s tem je domačim upadel pogum, kar je bilo vidno v 20. minuti, ko je Rok Kozle z izvrstnimi potezami kar zaplesal mimo domače obrambe ter zadel  za vodstvo dveh golov  ob polčasu.
            V tretji četrtini je trener domačih, prof. Hlača v igro poslal igralca s številko  10. To je bil Nebojša Gojkovič. Takoj je upravičil svojo številko in zadel kar dvakrat. Prvič je zadel v 31. minuti po odigrani akciji ter v 36. minuti, po izvrstno izvedenem prostem strelu z osmih metrov. Igra se je tako stopnjevala, postajala vse bolj groba in prvi karton na tekmi  je bil namenjen domačinu Ivanu Poplašnu.
              V zadnji četrtini se je odločalo o zmagovalcu. Navijači so burno podpirali domače,  domači vratar je izvedel nekaj izvrstnih obramb in po visokem vodstvu temno modrih je kazalo na zmago Novomeščanov. Brežičan Miha Martic je prejel rumeni karton, ko je nepravilno ustavil napad domačih. Ob koncu tekme se je zagotovo najboljši igralec domače ekipe Nebojša srečal z vratarjem  gostov  na štiri oči, a ga je ta pretkano premagal.

Tako se je prva tekma nogometne lige ŠKL končala z izenačenim rezultatom 2:2.

Strelci golov: GIMNAZIJA BREŽICE: Rok Baznik (16. min),  Rok Kozole (20. min)       

                      ŠC NOVO MESTO: Nebojša Gojkovič (31., 36. min)

    nogometasi 2012                                                                                                     Amadej Papež in Jan Pristov, T1a

Foto: Tomaž Kos