Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

13. marec 2013

ŠKL: Nogometaši in nogometašice prepričljivi

Novomeščani so se v osmini finala pomerili z lanskoletnimi prvaki. Po doseženem golu v zadnji minuti  izenačili izkupiček zadetkov iz obeh tekem in si prislužili še dodatno streljanje iz šestih metrov, kjer so bili uspešnejši in se tako uvrstili v nadaljevanje ŠKL tekmovanja.

Izjava domačega trenerja (Rok Šarlohar): V osmini finala smo v napetem  zaključku izločili favorite SUAŠ Ljubljana in se tako uvrstili v nadaljnjo tekmovanje. Danes, na prvi tekmi s Koprčani, je naš cilj izboriti si čim boljši rezultat ter si ustvariti prednost pred povratno tekmo v Kopru. Letošnja pričakovanja v tekmovanju ŠKL so definitivno uvrstitev v finale.

Izjava gostujočega trenerja (Jadran Plaznik): Na današnji tekmi pričakujem od svojih varovancem previdno igro v obrambi, saj je razlika v golih zelo pomembna. Z isto ekipo se bomo pomerili tudi v naši dvorani, kjer bomo imeli prednost domačega terena. Nasprotne ekipe sicer ne poznam, vendar morajo biti zelo dobri, saj so se v četrtfinale uvrstili z zmago proti SUAŠ LJ.

V sredo, 13. marca, se je v ŠD Leona Štuklja odigrala prva nogometna tekma četrtfinala tekmovanja ŠKL. Med seboj sta ste pomerili moštvi Srednje tehniške šole Koper in domače ekipe Šolskega centra Novo mesto.

Obe ekipi sta poskušali ogroziti nasprotnikova vrata, vendar nikakor niso smeli pozabiti na branjenje svoje mreže. Po končanih prvih dvanajstih minutah igre je ostalo pri začetnem rezultatu.

Semafor pa je drugače kazal že po izvajanju s sredine v drugi četrtini. Gostje so naredili ključno napako, saj je zadnji obrambni igralec podal vratarju, ki je bil nepripravljen, in žoga je končala za njegovim hrbtom. V sedmi minuti pa so domačini izkoristili njihovo nezbranost in povišali prednost na 2:0. Žiga Kočevar je organiziral hiter proti napad z igralcem več, podal Nebojši Gojkoviću na levi bok, slednji pa je uspešno zaključil. Koprčani so poskušali z daljših razdalj z močnimi streli, vendar je vratar Jaša Brulc izvrstno opravljal svoje delo in ohranil domačo mrežo nedotaknjeno.

V drugem polčasu so nogometaši v oranžnih dresih nadaljevali z napadalno igro in zadevali kot po maslu. Že v tretji minuti je semafor kazal 3:0. Par minut kasneje pa so z odlično akcijo izigrali obrambne igralce. Miha Hočevar  je ostal sam pred vrati in žogo samo potisnil v okvir vrat. Že v naslednjem napadu so na novo zapredli Koprčanom za rezultat 5:0. Zatem je bilo na igrišču vidno nekoliko vroče krvi in sodnik je pokazal kar nekaj rumenih kartonov.

V zadnjih dvanajstih minutah pa so Novomeščani dokončno dotolkli dijake z Obale. Zadali so jim še dva zadetka in s tem so že z eno nogo v polfinalu. Koprčani pa so v zadnji minuti, zaradi petih prekrškov, dobili priložnost za zmanjšanje razlike. Luka Stemančič je izkoristil strel s 10 metrov in zadel v neubranljiv desni zgornji kot.

 ŠC Nm - STŠ Koper  7:1

Dekleta so se danes v gosteh pomerile z ekipo Gimnazije Brežice in zmagale z rezultatom 9:4.

Rok Volaj, R3a

Foto: Matej Vovko, R3b

nogometasi scnm2nogomtngmt