Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

12. december 2012

ŠKL: Nogometaši premagali lanske finaliste

V ŠD Leona Štuklja so naši nogometaši pod mentorstvom profesorja Lojza Hlače visoko premagali črnomaljske gimnazijce s 7:1.

Obe ekipi sta tekmo začeli brez pravih priložnosti, vendar so domači že prvo pravo priložnost izkoristili in zadeli v 5 minuti. Šolski center je ves prvi del igral obrambno igro, saj so Črnomaljci ves čas napadali, posledično je sledilo kazensko izvajanje z 10 metrov, ki pa ga gostje niso izkoristili in tako se je prvi del igre končal z 1:0.

V drugem delu so se domači z obrambne postave premaknili v napad, kar se je izkazalo za pravo odločitev, saj so si z dobrimi akcijami takoj priigrali nekaj lepih priložnosti. Gostje so priložnosti dobili zgolj iz protinapadov, ker so domači ves čas igrali na njihovi polovici in niso pustili, da bi prevzeli nadzor nad igro. Ozračje je bilo zelo napeto, obe ekipi igrali grobo in sodnik je podelil veliko rumenih kartonov, kasneje pa je rdečega prejel tudi domači igralec in bil izključen. Vseeno Črnomaljci niso razvili igre in si niso priigrali prave priložnosti, domači pa so uspeli zadržati rezultat iz prvega dela 1:0.

V tretji četrtini so naši po lepo odigrani akciji prišli do drugega zadetka ter povišali rezultat na 2:0. Domači niso nehali napadati in so takoj po drugem golu dali še tretjega in četrtega, slednji je bil izveden iz prostega strela. Sledil je še en grob prekršek, po katerem je bil z rdečim kartonom izključen gostujoči igralec. Tretji del se je končal z rezultatom 4:0.

Takoj na začetku zadnjega četrtega dela so Novomeščani zopet zadeli ter povišali svojo prednost na neulovljivih 5:0. Črnomelj je ves čas igral obrambno igro, saj naši niso dopuščali, da bi se pomaknili v napad in tako s stalnim pritiskom zabili še 2 zadetka. V zadnjih sekundah je ŠC storil še nepotreben prekršek in omogočil, da gostje pridejo do častnega zadetka. Končni rezultat tekme je bil 7:1 za ŠC Novo mesto.

Nejc Blatnik, E3a

nogomet slikca

 foto: ŠKL