Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

27. marec 2013

ŠKL: Nogometaši premagali Črnomaljce

Danes se je v ŠD Leona Štuklja odvijal prvi polfinalni obračun, ki je odločal o potniku v finale prvenstva ŠKL v nogometu. Dijaki ŠC Novo mesto so si pred povratno tekmo v Črnomlju priborili lepo prednost z rezultatom 2:0.

Tekmo sta ekipi začeli dokaj izenačeno. Domači so igrali dokaj grobo, saj so kmalu prejeli rumeni karton. V prvem delu ni bilo veliko priložnosti, niti strelov na gol, saj sta ekipi igrali dokaj obrambno igro in se nista pustili presenetiti.

V začetku drugega dela se igra ni bistveno spremenila, še vedno je bilo veliko izgubljenih žog in napak tako v napadu kot obrambi. Pravih priložnosti si ni ustvarila nobena ekipa. V zadnjih sekundah drugega dela pa so domači izsilili prekršek, ki ga je izkoristil Žiga Hočevar in z lepim golom poskrbel za prednost 1:0 pred začetkom tretjega dela.
Med gostujočimi igralci in sodnikom je padlo veliko neprimernih besed, zato je sodnik dvema igralcema upravičeno pokazal rumeni karton.

V nadaljevanju je po lepi akciji za 2:0 zabil Nebojša Gojkovič. Po grdem prekršku je bil nato izključen gostujoči igralec. Tekma se je končala z zmago domačih z dvema zadetkoma prednosti. To prednost bodo Novomeščani skušali zadržati na povratni tekmi, ki se bo odvijala prihodnji teden v Črnomlju.

Nejc Blatnik, E3a

Foto: Tomaž Kos, R2b

prva polfinalna nogometnogomet ekipa