Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

4. januar 2013

Poročilo s strokovne ekskurzije v Revozu d.d.

V četrtek, 13. decembra 2012, smo si dijaki E4a, E4b in E2Ta ogledali tovarno Renaultovih vozil Revoz, d. d.,Novo mesto. Ob 10. uri smo se zbrali pred glavnim vhodom v tovarno. V predstavitvenem videu smo izvedeli več o zgodovini Revoza, vse od njegovega nastanka pa do današnje tehnološko napredne tovarne vozil. Ob ustanovitvi se je imenovala IMV oz. Industrija motornih vozil. Seznanili so nas tudi z nekaj zanimivimi načrti za prihodnost. V tovarni namreč načrtujejo izdelavo Mercedesovih motornih in električnih vozil Smart in novih električnih modelov Renaulta. 
Pred ogledom proizvodnje smo se razdelili v dve skupini, si nadeli varnostna očala, telovnike in slušalke s sprejemnikom, preko katerih smo poslušali vodiča, ki nas je popeljal skozi proizvodnjo. Obiskali smo Departma za preoblikovanje pločevine, Departma za sestavo in varjenje karoserij ter Departma montaže, nismo pa si ogledali Departmaja za lakiranje, saj tam veljajo stroga pravila gibanja in čistoče. Po končanem ogledu smo lahko dobili kartice s podpisom dirkača F1, moštva Lotus, ki uporablja Renaultove motorje, ter si pobližje ogledali novega Renault Twinga. Z obiskom smo bili zelo zadovoljni in si podobnih še želimo.  

Revoz 2012

Zapisal: Blaž Hrnčič, E4b