Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

28. september 2012

Odbojkarji tretji na DP v odbojki na mivki

V Kranju se je danes odvijalo  državno tekmovanje v odbojki na mivki za srednje šole. Naši odbojkarji pod mentorstvom profesorja Bojana Jakliča so osvojili 3. mesto. Zmanjkalo je nekaj športne sreče, saj so prvake iz Nove Gorice premagali v skupinskem delu tekmovanja. Na drugo mesto so se uvrstili dijaki novomeške splošne gimnazije.
odbojkarji sc nm mivka

V petek, 28. 9, se je v Preddvoru pri Kranju odvijalo državno prvenstvo v odbojki na mivki za dijake. Za naslov prvaka so se borile SEŠTG, ŠC Kamnik, Škofijska gimnazija Maribor, Gimnazija Novo mesto, Gimnazija Nova Gorica. Prvo tekmo je SEŠTG igrala s ŠC Kamnik, odigrali so  3 sete, od katerih je bila z dvema dobljenima boljša ekipa iz Kamnika  (12:15; 15:7; 8:15; 2:1).

Drugo tekmo do igrali proti Gimnaziji Nova Gorica, kjer so prav tako odigrali 3 sete. Na koncu so bili Novomeščani boljši in premagali Novo Gorico, ki je na koncu tekmovanja osvojila 1. mesto (15:9; 15:13; 15:13; 2:1) in s tem naslov državnega prvaka.

V tretji tekmi so se pomerili proti Škofijski gimnaziji Maribor, kjer je SEŠTG osvojila oba seta, in se tako uvrstila v polfinale (15:8; 15:12; 2:0).

Sledil je polfinale proti Gimnaziji Novo mesto. Gimnazijci so z dobro igro z lahkoto osvojili prvi set. V drugem setu se je SEŠTG nekoliko zbrala in za 2 točke dobila drugi set. V zadnjem odločilnem setu pa so bili zopet boljši gimnazijci in se tako uvrstili v veliki finale (15:6; 15:13; 15:11; 2:1).

Za tretje mesto so naši dijaki igrali proti II. gimnaziji Maribor. Prvi set se je nekoliko zavlekel , saj so igrali na 2 točki razlike, a so ga Novomeščani  na koncu dobili. V drugem setu pa je Maribor nekoliko popustil in SEŠTG se je tako z dvema dobljenima setoma veselil skupno 3. mesta.

REZULTATI:

1.mesto:  Gimnazija Nova Gorica

2.mesto:  Gimnazija Novo mesto

3.mesto: SEŠTG

4.mesto:  II. gimnazija Maribor

 

Nejc Blatnik, E3a